ACTUALITATE 3 septembrie 2021

Defilare militară, de Ziua Eliberării Orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2780 vizualizări

Ziua Eliberării Orașului Sfântu Gheorghe se va marca miercuri, 8 septembrie, printr-o serie de activități specifice, care includ o defilare militară, discursuri, depuneri de coroane. 

Ceremonia militară cu depunere de coroane și jerbe de flori va debuta la ora 10:00, în zona plăcii comemorative din fața Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Din program fac parte următoarele acțiuni, potrivit programului transmis de organizatori: întâmpinarea persoanei oficiale (prefectul județului însoțit de comandantul garnizoanei), prezentarea onorului militar de către garda de onoare, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutul drapelelor de luptă, intonarea instrumental și vocal a Imnului Național al României, alocuțiuni privind însemnătatea „Zilei eliberării orașului Sfântu Gheorghe”, depunerea coroanelor de flori și defilarea gărzii de onoare. 

Sunt așteptați să depună coroane de flori numai reprezentanții următoarelor instituții: Instituția prefectului - județul Covasna, Consiliul Județean Covasna, Consiliul local Sfântu Gheorghe, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, unitățile aparținând M.Ap.N., structurile aparținând M.A.I..

Ulterior, de la 11:30 vor fi organizate activități cu depunere de coroane și jerbe de flori în două locații din zonă: la „Troița general Grigore Bălan” (localitatea Arcuș, Str. Arcușului) și la Monumentul „Locotenent Păiș David” (municipiul Sfântu Gheorghe, poligonul de garnizoană). 

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului - Județul Covasna și Garnizoana militară Sfântu Gheorghe. 

Sfântu Gheorghe este primul oraș românesc din Transilvania eliberat de sub ocupația horthysto-fascistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Actul de la 8 Septembrie 1944 marchează deopotrivă încetarea unei ocupații militare temute în întreaga lume, dar și începutul refacerii statului național român. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.