ACTUALITATE 8 decembrie 2021

Decedat la vârsta de 15 ani, după complicații la infecția cu noul coronavirus

de Iulia Drăghici - Taraș | 1211 vizualizări

Un adolescent, în vârstă de 15 ani, se numără printre cei 14 de pacienți COVID-19 care au pierdut lupta cu boala în perioada 1 - 8 decembrie 2021, în timp ce erau internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții SJU Covasna, tânărul a ajuns în stare gravă la spital, unde a stat internat pe secţia ATI timp de 6 zile, intubat. Acesta suferea de o formă foarte gravă de pneumonie bilaterală Covid-19. Din păcate, avea mai multe malformații şi probleme congenitale: Sindrom Down, o malformaţie cardiacă şi suferea şi de obezitate.

În total, în perioada 1 - 8 decembrie, la SJU Covasna au fost înregistrate 14 decese asociate COVID-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste între 15 și 86 de ani, toți nevaccinați.

Cel mai recent bilanț al spitalului din Sfântu Gheorghe, privind cazurile de COVID-19, arată și că săptămâna trecută de pe secțiile COVID au fost externați 21 de pacienți, dar și că în prezent în grija medicilor sunt 26 de persoane diagnosticate cu infecție SARS-COV-2, în stare medie spre gravă.

Astăzi, la ora 13:00, în spital se află un singur pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2, şi 26 pacienți la care s-a identificat prezența Covid-19 în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 16 pacienți, toţi adulţi, dintre care doar 3 sunt vaccinați. Starea lor de sănătate este medie spre gravă.

Doi pacienți adulţi sunt tratați pe secția de Chirurgie  Covid, ambii fiind nevaccinați. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: 1 chirurgie generală, 1 ortopedie.

La Terapie Intensivă se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi 8 pacienţi testaţi pozitiv Covid-19, toţi nevaccinaţi şi în stare critică. Unul dintre pacienţi este intubat”, arată un comunicat de presă trimis miercuri de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Din fericire, la fel ca și numărul îmbolnăvirilor la nivel județean și național, și numărul pacienților internați în spital continuă să scadă. În urmă cu două săptămâni, la SJU erau 53 de pacienți internați în stare gravă, în condițiile în care cu o săptămână înainte în grija medicilor erau 78 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus.

La nivel de județ, miercuri incidența COVID era 1,1/1000.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.