ACTUALITATE 17 aprilie 2016

Debut tensionat pentru a 25-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 859 vizualizări

Ediţia jubiliară a Zilelor Sfântu Gheorghe, care marchează atât 25 de ani de organizare a evenimentului, cât şi 555 de ani de la atestarea oraşului, a debutat sâmbătă.

Concertul pianistului Bogányi Gergely, desfăşurat în Biserica Romano Catolică Krisztus Király, a fost evenimentul care a dat startul celor 268 de manifestări cultural, artistice şi sportive, derulate în acest an în perioada 16-24 aprilie.

„Aniversarea de 25 de ani vine cu multe inovaţii: avem o imagine nouă, iar spaţiul unde vă invităm este complet nou. Noua Piaţă Centrală oraşului a redesenat harta evenimentului, astfel că vă invităm într-o locaţie mult mai largă şi deschisă, unde ne putem simţi bine împreună, în aşa fel încât, între timp, să ne putem bucura şi de atmosfera de târg. Ne bucurăm că putem sărbători împreună cea de-a 25-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe şi că putem fi mândri, toţi laolaltă, de faptul că Sfântu Gheorghe este oraş de 555 de ani”, transmit autorităţile în broşura oficială a evenimentului.

Sztakics Éva: „Ar trebui să mă simt mândră, dar nu pot spune acest lucru”

Tensiunile politice care au marcat autorităţile locale din municipiu în ultimele luni nu au rămas fără repercusiuni. În discursul care a marcat începutul impresionantei sărbători a oraşului, şi în acelaşi timp şi concertul pianistului Bogányi Gergely, viceprimarul cu atribuţii de primar, Sztakics Éva, şi-a arătat nemulţumirea faţă de prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii controlului judiciar sub care se află primarul Antal Árpád. „Stând aici în faţa dumneavoastră ar trebui să mă simt mândră că pot deschide a 25-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe, dar nu pot să spun acest lucru pentru că sunt de părere că acest drept ar fi fost al primarului ales al urbei. Totuşi ştiu cum aşteptaţi Zilele Sfântu Gheorghe an de an, acum când şi natura renaşte. Legendele ne învaţă cum Sfântul Gheorghe a învins balaurul, aşa va învinge întotdeauna şi dreptatea”, a declarat Sztakics Éva.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un biclist pieton, 19 aprilie 2016
Sa va auda Domnul, dna Sztakics, sa invinga dreptatea!
@popescu san, 18 aprilie 2016
...ai perfecta dreptate, nu e cazul sa fie politizat acest eveniment. Dar sa nu uitam ca pregatirea si organizarea zilelor Sfântu Gheorghe, este munca unor oameni de la primarie, a primarului Arpi citeste integral
popescu san, 18 aprilie 2016
Doamna draga, ne lasi in pace cu politica voastra murdara de care suntem satui pana peste cap? Mergem sa ne distram de aceste zile, nu mergem nici pentru Antal;, nici pentru Guruianu. Sunt zilele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.