ACTUALITATE 22 mai 2013

Debate Club Sfântu Gheorghe va participa și în acest an la Gala Societății Civile

de Covasna Media | 817 vizualizări

Pentru a patra oară consecutiv, Clubul de dezbateri academice din Sfânttu Gheorghe va fi prezent la ceremonia de acordare a celor mai importante premii în domeniul voluntariatului din țară. Cea mai importantă distincție la aceste eveniment a fost mențiunea între primele 6 proiecte din țară, la categoria „Apărarea drepturilor individuale / colective”, la ediția din 2009.

Câștigătorii Galei Societatii Civile 2013 vor fi anunţaţi în data de 3 iunie, începând cu ora 20.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti în cadrul festivităţii de acordare a premiilor.

Gazdele ediţiei a XI-a vor fi Mircea Toma, psiholog, jurnalist şi activist pentru drepturile omului şi Cătălin Ştefănescu, realizator şi moderator TVR 1.

În cadrul evenimentului vor fi anunţate şi premiate proiectele şi programele câştigătoare din cele 220 înscrise în cadrul competiţiei, evaluate şi notate de membrii juriului – peste 60 de specialişti din diferite domenii.

De asemenea, în cadrul festivităţii de premiere vor fi anunţate şi cele mai bune propuneri de proiecte depuse în cadrul secţiunii dedicată ediţiei, 2013 – Anul European al cetăţenilor, sprijinită şi organizată în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Iar pentru cel de-al treilea an consecutiv va fi acordat unei organizaţii Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

În cadrul acestei ediţii organizatorii au nominalizat la premiile speciale o serie de campanii sociale, desfăşurate de reprezentanţi ai celor trei sectoare [public, privat şi asociativ], concretizate în campanii de comunicare, care au o conotaţie educativă şi/sau socială, cu scopul de a informa, sensibiliza sau de a schimba atitudini şi comportamente şi care au reuşit să atragă atenţia asupra unor probleme cu care societatea se confruntă.

Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor unsprezece ediţii ale Galei Societăţii Civile, au fost înscrise în competiţie 1.556 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativa sau persoane fizice. La ediţia de anul acesta s-a înregistrat un număr record de înscrieri.

Mădălin Guruianu,

Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.