ACTUALITATE 28 iunie 2021

De Ziua Drapelului: „Poporul român este unul statornic”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1266 vizualizări

Ziua Națională a Drapelului s-a marcat sâmbătă, 26 iunie, și la Sfântu Gheorghe, cum s-a întâmplat, de altfel, și în alte locații din țară. O ceremonie militară, de înălțare a Drapelului pe catarg, celebrată și cu un scurt spectacol aviatic și o paradă, a avut loc la Monumentul Ostașului Român, de la intrarea în Sfântu Gheorghe.

Spre deosebire de alți ani, evenimentul, care dorește să onoreze trecutul și prezentul, a venit cu un element de noutate, dedicat viitorului. Trei absolvenți de liceu, șefii de promoție de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și de la Colegiul Național „Székely Mikó” au fost premiați și aplaudați în cadrul ceremoniei pentru rezultatele deosebite. 

Înainte de acest moment, dar și înainte de ridicarea Drapelului pe catarg, subprefectul județului Covasna, Cosmin Boricean, dar și comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe și al Centrului Militar Județean Covasna, lt. col. Dorin Neagu au vorbit despre importanța celebrării acestei zile. 

România este reprezentantă pe plan internațional de cele trei culori consacrate: albastru, galben și roșu. În decursul istoriei, modul de dispunere a variat, însă esența Drapelului Național nu a fost niciodată înlocuită. Dacă este să tragem o concluzie, este aceea că poporul român este unul statornic, iar faptul că pe parcursul a 173 de ani am reușit să ne păstrăm aceleași culori vii în suflet este cea mai bună dovadă”, a spus subprefectul Cosmin Boricean. 

Este o zi cu o încărcătură deosebită pentru noi. (...) Întotdeauna, noi, militarii în special, asociem Tricolorul cu lupta înaintașilor noștri, îi asociem cu eroii neamului și cu cei care s-au jertfit pentru țară”, a spus comandantul Dorin Neagu. 

Tot acesta a amintit și de expediția din Caraiman, de la Crucea Eroilor, dar a spus, totodată, că la fel sau poate mai important ca trecutul este viitorul, moment în care i-a poftit alături de el pe cei trei tineri șefi de promoție de la cele două Colegii amintite. 

Evenimentul s-a încheiat în mai puțin de o oră, după ce Drapelul a început să fluture în soare, din dreptul creștetului Ostașului Român, două avioane au făcut un mic spectacol și militarii au defilat în fața mulțimii. 

Nu a trecut neremarcat nici în mulțimea de oameni reunită la eveniment faptul că la acțiune a participat unul din subprefecți, nu prefectul. Nici pentru șoferii care au fost în acest timp încetiniți din drumul lor acest eveniment nu a trecut neobservat. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.