ACTUALITATE 26 octombrie 2021

De Ziua Armatei, la Sfântu Gheorghe: „Avem câteva arme, și cea mai importantă este vaccinul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1055 vizualizări

Ziua Armatei a fost sărbătorită luni, chiar dacă într-un cadru mai restrâns și fără defilare și fanfară, și la Sfântu Gheorghe. Nu au lipsit însă depunerile de coroane și discursurile. Chiar dacă s-a vorbit în mare parte despre rolul militarilor în trecutul, prezentul și viitorul țării, respectiv s-au adus omagii celor pierduți pe câmpurile de luptă, nici subiectul COVID-19 nu a fost evitat, respectiv vaccinarea împotriva noului coronavirus. 

Avem câteva arme, și cea mai importantă este vaccinul. Dacă mai mulți dintre noi ar fi vaccinați, dacă gradul de vaccinare ar fi mai mare, presiunea pe spitale ar fi mult mai mică. Sigur, eu nu sunt medic, nu am cunoștințe medicale, poate nu sunt cel mai potrivit să dea sfaturi în domeniul ăsta, dar îi îndemn pe toți cei care pot să se vaccineze să meargă să o facă. Cred foarte mult în exemplul personal. Eu m-am vaccinat, soția mea s-a vaccinat, copiii s-au vaccinat, părinții mei s-au vaccinat. Cred că asta spune multe despre opțiunea mea vizavi de acest subiect”, a spus comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe, locotenent colonelul Dorin Neagu.  

În cadrul evenimentului a fost ținut și un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, dar și pentru cei care au decedat în urma luptei cu noul coronavirus. 

Fără defilare și fanfară, dar cu un scurt spectacol aviatic 

Chiar dacă săptămâna trecută s-a anunțat că evenimentul va conține și o defilare militară, după impunerea noilor măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, evenimentul s-a organizat într-un cadru mai restrâns, iar defilarea, care altădată aduna zeci, poate sute de persoane, a fost acum înlocuită cu un scurt spectacol aviatic. 

Sărbătorim Ziua Armatei în condiții cu totul și cu totul speciale. Vedeți, situația din țară este deosebit de complicată. Chiar ceremonialul de astăzi era conceput inițial să fie la o cu totul altă dimensiune, ne propusesem un detașament de onoare, așa cum suntem obișnuiți, cu plutoane, reprezentând fiecare unitate din garnizoană, cu drapele de luptă, cu onor militar. Din păcate, lucrurile au evoluat atât de mult, încât a trebuit să redimensionăm toată această activitate și să o restrângem cât mai mult”, a mai spus comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe. 

Ziua Armatei Române se marchează anual la data de 25 octombrie. Anul acesta, pe lângă ceremonia de la Monumentul Ostașului Român, militarii au mai sărbătorit evenimentul și cu o serie de acțiuni în comunitate, cum ar fi donarea de sânge sau ecologizarea de la Planul Înclinat. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.