ACTUALITATE 3 noiembrie 2017

De ce s-a îngustat trotuarul pe strada Kós Károly

de Iulia Drăghici - Taraș | 879 vizualizări

Lucrările de modernizare a străzii Kós Károly, pe porțiunea dintre străzile Kriza János și Fabricii, sunt în desfășurare, chiar dacă iarna „bate la ușă”. În atenția lucrătorilor sunt acum trotuarele de pe partea cu Liceul „Mikes Kelemen”. Însă muncitorii nu sunt singurii care au în atenție trotuarele de pe această stradă, ci și un grup de cetățeni ai orașului. Aceștia din urmă s-au declarat indignați de faptul că spațiul destinat pietonilor s-a îngustat cu mai bine de jumătate de metru față de cum fusese înainte să se modernizeze strada.  

„Am observat, împreună cu câțiva dintre cetățeni, că pe o distanță de 10 metri e deplasată bordura pe care au pus-o acum, adică e prea în interior. Au îngustat trotuarul, față de cum era inițial (n.red. înainte de începerea lucrărilor de modernizare). Cred că s-au abătut de la proiect pe o distanță de 10 metri. (...) Mă simt lezat. Nu s-a făcut o lucrare frumoasă, estetică și de bună calitate. Consider că s-a mers în interiorul trotuarului cu 60 de centimetri față de bordura inițială. Din acest motiv eu sunt foarte supărat”, ne-a spus Ștefan Nica, locuitorul municipiului Sfântu Gheorghe care ne-a pus în vedere situația.

De asemenea, într-o adresă scrisă care ar urma să fie transmisă primarului Antal Árpád, același grup de cetățeni, în frunte cu Ștefan Nica, a semnalat: „Este vorba despre o porțiune a trotuarului în direcția locuinței cu nr. 5, după Comisariatul Militar, la care lucrătorii sunt nevoiți să lucreze după un proiect dubios. (...) Cerem să se revină la forma inițială”.

Întrebat despre această situație, primarul Antal Árpád ne-a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că, la solicitarea altor cetățeni, trotuarul a fost îngustat pe anumite porțiuni pentru a se proiecta și o pistă pentru biciclete.

„Pe strada Kós Károly noi am dorit, ca urmare a unei solicitări venite din partea cetățenilor, să facem și pistă pentru bicicliști. Pentru a încăpea și pista de bicicliști și parcarea și trotuarul și zona verde, sunt anumite locuri pe unde a fost recalibrată strada. Având în vedere că nu putem să împingem clădirile mai departe ca să încapă totul, trebuie recalibrat din loc în loc”, a răspuns Antal Árpád.

Modernizarea străzii Kós Károly a început în 23 august 2016. Odată cu începerea anului școlar curent, porțiunea de stradă pe care s-a intervenit a fost redeschisă traficului rutier. Luna trecută s-au finalizat lucrările la trotuarul de pe partea cu Muzeul Național Secuiesc și Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Potrivit primarului, după ce se vor încheia lucrările pe trotuarul de pe partea cu Liceul „Mikes Kelemen” se va turna și stratul final de uzură și se va încheia, în sfârșit, și această lucrare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.