De 15 martie, în Sfântu-Gheorghe se strâng semnături pentru dobândirea obiectivelor Armatei
Acţiunea de strângere a semnăturilor pentru susţinerea unei adrese ce va fi transmisă Guvernului şi Ministerului Apărării în vederea trecerii diverselor obiective ale Armatei Române în administrare locală a municipiului Sfântu Gheorghe va fi lansată pe 15 martie.
Strângerea semnăturilor este organizată de către Primăria şi UDMR Sfântu Gheorghe, iar acţiunea va avea loc în trei locaţii distincte: Parcul Central Elisabeta, intersecţia Grigore Bălan cu 1 Decembrie 1918 şi zona Stadionului din cartierul Simeria. Orele între care oamenii vor putea semna că doresc trecerea obiectivelor Armate în administrare locală sunt între 15,30 şi 17,30 zilnic, urmând ca la sfârşit de săptămână, dimineaţa, să se adune semnături şi în Piaţa Centrală.
Pentru că 15 martie este zi de sărbătoare pentru comunitatea maghiară, Primăria a decis ca strângerea de semnături să demareze mai devreme luni, adică de la ora 14,30 până la 17,30.
Ziua de 15 martie, pretext pentru strângerea de semnături
„Nu trebuie considerat că există o semnificaţie aparte în faptul că demarăm această acţiune chiar de 15 martie, singurul motiv este acela că atunci se va strânge mult mai multă lume în oraş decât de obicei. Aşteptăm însă ca la strângerea de semnături să participe şi românii, deoarece este vorba despre un proiect care priveşte oraşul şi interesele tuturor”, a declarat primarul Antal Arpad, iniţiatorul acţiunii, arătând totodată că nu doreşte politizarea sau etnicizarea acţiunii de strângere a semnăturilor.
Planuri de dezvoltare pe terenurile Armatei
În opinia primarului Antal Arpad, acele clădiri şi terenuri care aparţin Armatei dar nu mai sunt folosite de către acestea ar trebui administrate local, pentru că altfel acestea nici nu aduc vreun profit, în schimb ar împiedica dezvoltarea oraşului.
Antal Arpad susţine că obiectivele nefolosite ale Armatei ar putea contribui la dezvoltarea municipiului, dacă ar trece în administrarea acestuia. Astfel, dacă Poligonul, în întreaga sa suprafaţă, ar deveni al autorităţilor locale, primarul ar dori ca o parte a acestuia să fie folosită pentru extinderea Cimitirului comun.
„Am o adresă semnată de reprezentanţii bisericilor din SfântuGheorghe – catolici, reformaţi, ortodocşi, evanghelişti, unitarieni – care cer teren pentru Cimitir. Evident, s-ar mai putea face acolo şi un centru de agrement spre Şugaş Băi”, a explicat Antal Arpad.
Acesta a mai identificat şi o clădire aparţinând Unităţii Vânătorilor de munte, din zona Gării. Potrivit lui Antal, clădirea este construită în 1914, iar acum este nefolosită, ca şi cele 49 de hectare de teren aferente. Aici, primarul crede că s-ar putea folosi clădirea pentru învăţământul universitar şi activităţi de cercetare, iar o parte din teren ar putea servi chiar şi unui parc industrial.
Monica Vajna