ACTUALITATE 25 aprilie 2017

„Dansul steluțelor de mare” a avut loc la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2462 vizualizări

Mai mulți copii din familii defavorizate din zona Buzaielor, respectiv Lădăuți, Barcani, Ciumernic, Zăbrătău și Sita Buzăului, au primit vineri, 21 aprilie, bucurie și daruri prin intermediul unui grup de voluntari și partenerii lor, coordonați de Maria Murea, o profesoară de cultură civică din zona Buzaielor. Evenimentului caritabil „Dansul steluţelor de mare”, aflat la prima ediție, a fost organizat la Căminul Cultural din Sita Buzăului.

Astfel, 25 de copii cu o situație materială precară și-au găsit sprijin în mai multe persoane din zonă, care cu ocazia evenimentului le-au dăruit o mulțime de cadouri și amintiri de neuitat.

stelute 1„Eu sunt profesoară de cultură civică și pentru că nu am suficiente ore, fac naveta în cinci școli din zona Buzaielor. Ar mai fi copii, sunt și alte cazuri, dar pentru acestea 25 am reușit să găsesc sponsori în timp util. Mi-ar plăcea să mai organizez încă un eveniment, poate de Crăciun. Știu că ar mai fi încă mulți, dar nu am reușit astăzi să îi ajutăm”, ne-a declarat după eveniment Maria Murea, precizând de asemenea că speră ca legătura formată între copii și sponsorii lor să nu se piardă după acest eveniment, iar aceștia să rămână alături de cei mici în continuare și cu vorbe bune și sfaturi, nu doar din punct de vedere material.

Voluntarii grupului de inițiativă „Be Free” s-au alăturat evenimentului și din resursele proprii au creat o atmosferă caldă, plină de surprize pentru copiii cărora soarta le-a zâmbit mai puțin.

„Mă bucur din suflet că am reușit să ducem la bun sfârșit acest eveniment. În ceea ce privește organizarea, pot spune că a fost o perioadă cu multe provocări, dar cărora le-am putut face față datorită tuturor celor care ne-au ieșit în cale și au dorit să ne ajute. Voluntarii grupului de tineri Be Free ne-au sărit în ajutor și de această dată și doresc să le mulțumesc pentru implicarea și răbdarea de care au dat dovadă, dar nu numai lor, ci tuturor celor care s-au implicat. Tind să cred că aceasta a fost doar o mică portiță, iar Dansul Steluțelor de Mare să adune de acum multe ediții”, ne-a spus Ana Maria Florea, unul dintre coordonatorii evenimentului, membră în grupul „Be Free”.

Inițiativa voluntarilor a fost apreciată și de protopopul zonei Buzaielor, care nu a lipsit de la evenimentul caritabil.

stelute 2„Acești tineri încep acum să se pregătească pentru ceea ce ar trebui să trăim nu doar în zile de sărbătoare, ci în toate zilele vieții noastre. Nevoia de a ne îngriji sufletul și trupul trebuie să vină cu dorința de a-i ajuta și pe cei din jurul nostru care sunt lipsiți de bunătățile cele pământești cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Tinerii aceștia pentru mine sunt nădejdea că acest lucru, în timp, și nu foarte mult timp în viitor, se va întâmpla. Voluntariatul la noi e doar un deziderat și o modă care începe să se implementeze în viața noastră de zi cu zi. Dar este totuși un început bun. Sper să devină un fel de a fi al nostru”, a spus părintele protopop Florin Tohănean.

Și primarul din localitatea Sita Buzăului, gazdă a evenimentului caritabil, a fost mulțumit de activitate și a declarat că în continuare va sprijini prin toate mijloacele necesare astfel de acțiuni.

„Mă bucur că s-a întâmplat un astfel de eveniment la Sita Buzăului. Dorința mea cea mai mare este să dezvoltăm astfel de evenimente. Ceea ce s-a întâmplat azi e un pas important în acest sens. Astăzi oamenii au învățat să fie mai buni. Sincer, chiar sunt fericit. Asemenea evenimente nu se întâmplă în orice condiții, pentru că multă lume nu are deschidere spre astfel de acțiuni, trebuie să recunoaștem. Este foarte important că ne uităm și la cei din jurul nostru. Sunt convins că aici în localitate sunt mult mai mulți oameni cu dare de mână, care vor să sprijine astfel de evenimente”, ne-a declarat după eveniment primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica.

Sursa foto: Flavius Croitoru

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.