ACTUALITATE 10 iunie 2022

„Dă-mi mâna, prietene”, o activitate la care au luat parte mai mulți elevi din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 749 vizualizări

„Dă-mi mâna, prietene” este numele activității desfășurate la Liceul Economic „Berde Áron”, în data de 8 iunie 2022, o acțiune educativă cu caracter extrașcolar ce face parte din proiectul educațional „Suflet pentru suflet”. La această activitate au participat elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, coordonați de prof. Mitroi Olga, Grosar Liliana și Băilă Maria, de la „Liceul Economic „Berde Áron”, coordonați de prof. Balogh Mária Katalin, Voicu Cătălina, Simon Edith, și de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, sub coordonarea prof. Mocanu Claudia, Constantinescu Liliana și Munteanu Constanța. 

Pornind de la titlul evenimentului, elevii și-au manifestat entuziasmul cu prilejul revederii unor parteneri de proiect și, prin intermediul prezentărilor PowerPoint realizate, au definit termenul „prietenie” și au subliniat trăsăturile ce o caracterizează. Concepute într-o manieră interactivă, acestea au urmărit, în același timp, crearea unei atmosfere favorabile comunicării și încurajarea interacțiunii dintre elevi.

Următorul pas în desfășurarea activității a fost alcătuirea unor echipe mixte, care au avut ca sarcină prepararea unor deserturi, prin care au demonstrat că sunt pricepuți în a lucra în bucătărie. Folosind dotările extraordinare existente în școala gazdă, elevii au făcut clătite delicioase. Bucuria și deschiderea ce se citea pe chipurile elevilor au demonstrat că, prin cooperare, se pot obține rezultate remarcabile. Pe de altă parte, elevii au arătat că sunt preocupați și de o alimentație sănătoasă, iar în acest sens au realizat împreună o salată de fructe, din care au degustat cu toții la final.

Activitatea a demonstrat, în mod cert, că elevii sunt dornici să interacționeze cu cei de vârsta lor, aparținând unor medii sociale diferite, precum și că nu contează școala de proveniență sau limba maternă, ci doar nevoia de apartenență la un grup cu care împărtășesc aceleași valori.

 Grosar Liliana, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul”

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.