Cursuri de scufundări, în perioada vacanţei, la piscina din Sfântu Gheorghe
Centrul de cercetări subacvatice din Sfântu Gheorghe organizează, în perioada vacanţei de primăvară, cursuri de scufundări pentru copii, la piscina din municipiu.
Szabó Kolos, unul dintre coordonatorii programului, a declarat marţi că acest curs durează o oră şi include pregătirea teoretică şi 30 de minute de scufundare.
„Vom face fotografii sub apă, vom juca şah şi vom organiza şi o căutare de comori. Pot participa nu numai copiii, ci şi adulţii”, a declarat Szabó Kolos.
El a menţionat că aceste cursuri vin în continuarea programului „Şcoala altfel”, în care Centrul de cercetări subacvatice s-a implicat şi în acest an, şi care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor.
„Am avut peste 500 de copii la 'Şcoala altfel', care au primit informaţii legate de mediul subacvatic şi tehnicile de scufundare”, a mai spus Szabó Kolos.
Anul trecut, Centrul de cercetări subacvatice a organizat, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă 'Alutus' din judeţul Covasna, un proiect pilot de educaţie ecologică a tinerilor, intitulat 'Incursiune în lumea apelor', prin intermediul căruia le-a oferit posibilitatea de a face scufundări şi de a explora lumea subacvatică. Cursurile au avut loc la lacul artificial amenajat în localitatea Dalnic.
Centrul de cercetări subacvatice a fost fondat de scafandrul Szabó Jenő, care are o experienţă de peste două decenii şi jumătate în acest domeniu, şi care în studenţie a lucrat cu căpitanul Jacques Ives Cousteau şi a făcut parte din echipa care a descoperit cetatea scufundată Callatis.