ACTUALITATE 29 octombrie 2019

Curs gratuit de infirmieră organizat de Crucea Roșie Covasna

de Daniela Luca | 4752 vizualizări

În timpul pregătirii, se oferă și un loc de muncă 

Șomerii au posibilitatea să se înscrie până joi, 31 octombrie, la cursul gratuit de formare profesională, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Covasna, la care vor învăța profesia de infirmieră. Programul de formare se va desfășura pe perioada a 720 de ore repartizate în două module -  pregătire teoretică, respectiv pregătire practică. La finalul cursului, în urma unui examen, participanţii vor obţine Certificat de Calificare. 

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și vor să se dedice unei profesii care presupune dăruire de sine și implicare, pot opta pentru cursul gratuit de formare profesională, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Covasna. Totodată, pe lângă partea teoretică, cursanții vor putea pune în practică cunoștințele acumulate la locul de muncă oferit de organizația umanitară. 

„Persoanele interesate vor studia ceea ce este inclus în cursul de calificare nivel II pentru infirmieră. Ei au un studiu de 720 de ore pe durata celor doi ani. Probabil că vom începe un curs cu șapte persoane în prima jumătate a lunii noiembrie. Persoana trebuie să fie șomer și nu există restricții de vârstă, dar e bine să fie cineva care în primul rând să nu aibă problemele de mobilitate, adică să fie apt din punct de vedere medical. Este una dintre condiții și normal va trebui să participe la un examen de absolvire după perioada de doi ani”, ne-a explicat directorul Crucea Roșie Română Filiala Covasna, Papp Adolf.

Cursul va fi organizat la sediul organizației umanitare din municipiul Sfântu Gheorghe, situat pe strada Kós Károly nr.7. Cei interesați pot afla mai multe detalii la numărul de telefon 0771 775 003. 

Urmează o iarnă cu multe daruri 

Papp Adolf a mai subliniat că voluntarii de la Crucea Roșie vor fi și în iarna care urmează aproape de familiile nevoiașe. Ei vor împărți alimente și zâmbete celor care zilnic se luptă cu sărăcia. De asemenea, în luna decembrie va fi organizată și o tombolă cu scop caritabil. 

„Începem deja pregătirea pentru programul de iarnă. Avem programul pentru tombola din decembrie, dar derulăm în paralel și activitățile curente, cum ar fi serviciul de vizită la domiciliu și alte ajutoare. În cadrul tombolei căutăm sponsori, firme, persoane juridice private care să ne sprijine cu un produs, un dar pe care îl oferă pentru tombolă în calitate de premiu. Tombola e cumpărată de persoanele care vor să ne susțină, iar ulterior se pot câștiga aceste premii oferite se sponsori. De asemenea și anul acesta vor merge la familiile nevoiașe. Avem un proiect pentru 15 copii care nu au avut ocazia să aibă un pom de Crăciun. Mai avem un alt proiect comun cu Clubul Rotary prin care iarăși sunt ajutate familiile care nu au electricitate. Și în afară de asta mai avem programul de iarnă unde dorim să ajutăm familii cu alimente cum am făcut și anul trecut”, ne-a mai spus Papp Adolf. 

La începutul acestui an, zeci de pachete cu donații au ajuns la nevoiașii din Întorsura Buzăului, Chilieni, Comandău și alte localități din județ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.