ACTUALITATE 21 ianuarie 2022

Cum se va celebra Ziua Unirii Principatelor luni, la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1387 vizualizări

Programul sărbătorii de Ziua Unirii Principatelor, de luni, 24 ianuarie, cuprinde anul acesta, printre altele, un program religios, artistic, depuneri de coroane și difuzarea Horei Unirii. Pe fondul pandemiei și implicit a stării de alertă, evenimentul se organizează fără public. 

În data de 24 ianuarie 2022, începând cu ora 12.00, la Grupul statuar „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu Gheorghe, se va desfășura o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori cu ocazia sărbătoririi „ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE”. Activitatea organizată de către Instituția Prefectului - Județul Covasna în colaborare cu Garnizoana militară Sfântu Gheorghe va avea următorul program:

- întâmpinarea persoanei oficiale (prefectul județului însoțit de comandantul garnizoanei);

- prezentarea onorului militar de către garda de onoare;

- trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutul drapelului de luptă;

- intonarea Imnului național al României;

- oficierea serviciului religios;

- rostirea de alocuțiuni;

- program artistic; 

- depunerea coroanelor și jerbelor de flori;

- difuzarea prin stația de sonorizare a Horei Unirii.

Pentru evitarea aglomerărilor de persoane vor putea depune coroane și jerbe de flori numai Instituția Prefectului – Județul Covasna, Consiliul Județean Covasna, Consiliul local al municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și instituțiile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Din cauza situației sanitare actuale, ceremonia se va organiza cu participarea detașamentelor de onoare cu efective reduse, fără tehnică și fără public, cu respectarea numărului de persoane și a măsurilor în vigoare ce se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pe durata prelungirii stării de alertă pe teritoriul României”, au transmis organizatorii evenimentului. 

Și anul trecut sărbătoarea a fost marcată în condiții de pandemie, fără public și cu mai puține coroane depuse  față de alți ani. Mesajul transmis atunci de autorități a fost împletit în jurul cuvântului „Unire”, dar nu atât pentru țară, cât în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2. 

Sursa foto: arhivă/2021

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.