ACTUALITATE 29 octombrie 2021

Cum se derulează lucrările din zona Lacului de la Gară

de Iulia Drăghici - Taraș | 2692 vizualizări

Lucrările pentru reconversia terenului din jurul fostului lac din zona Gării din Sfântu Gheorghe sunt în derulare. Două firme se ocupă de execuție, Baumeister și Conico.  

Ne pare foarte bine că a început lucrul, văd că au defrișat tot ce era vegetație veche și au început și săpăturile. (...) Este prevăzut un teren de sport. Lacul va avea o suprafață mai mică, două treimi din cât a avut. Se va construi un centru al acestei zone de agrement, cu grupuri sanitare, cu locație pentru managementul bazei. Ceea ce este mai important: va fi pistă de biciclete și trotuar pentru pietoni în jurul lacului și amenajări peisagistice. O să fie un pod cu două insule artificiale, care duce la insula mare”, a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba joi, într-o conferință de presă. 

Costul tuturor lucrărilor se ridică la aproape 17,8 milioane de lei. 

Cu toate că execuția este în derulare, o problemă rămâne fosta insulă din mijlocul lacului. 

Am încercat să cumpărăm insula, dar nu ne-am putut înțelege cu proprietarii. Va urma probabil o expropriere, dar înainte de expropriere, trebuie să avem ori noul PUG în vigoare, ori să facem un PUZ în care să apară cu o destinație pentru care poate fi aplicată legea exproprierii de utilitate publică. (...) Ar putea și proprietarul să facă aici o afacere, sigur, însă nu știm cum se va sincroniza cu aceste lucrări. (...) Dar clădirea respectivă este din păcate în paragină, din păcate nu au făcut nimic să o salveze și cred că nu este propice pentru a o renova. Probabil va trebui o altă clădire. O să vedem. Dar în principiu ar fi mai bine să se exproprieze și să facă parte și teritoriul respectiv din parcul care se va construi aici”, a mai explicat viceprimarul. 

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice. Acum, zona este nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. 

Investiția este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.