ACTUALITATE 21 martie 2020

Cum să reacționați la străinii care vor să „măsoare temperatura pentru testul coronavirus”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2642 vizualizări

Polițiștii vor începe verificări și îi roagă pe cetățeni să le dea de veste când întâlnesc astfel de situații

Uzurpare a calității oficiale. De asta ar putea fi acuzați, dacă vor fi prinși, cei care zilele acestea intră în locuințele cetățenilor și mint că vin din partea autorităților pentru a „măsura temperaturi pentru testul coronavirus”. Situații de acest gen s-au petrecut la Sfântu Gheorghe, potrivit Asociației Civil Hang. IPJ Covasna spune că nu au fost sesizări în acest caz deocamdată, dar că vor fi începute verificări.

Apel! Să fim solidari, să ne protejăm reciproc! În orașul nostru au apărut niște persoane care umblă pe străzi, sună la ușa oamenilor și profitând de situația actuală, încearcă să înșele oamenii, ex. Intră în locuințe susținând că măsoară temperaturi pentru testul coronavirus.

Nu ai văzut persoana respectivă până acum și e suspectă?

Cel mai important lucru când vezi o persoană suspectă e să faci poze despre aceasta cu telefonul și pune pe Facebook ca să ajungă la cât mai multe persoane, o să le distribuim și noi aici.

Să ne apărăm împreună!”, arată mesajul postat sâmbătă pe Facebook de Civil Hang.

Pe de altă parte, polițiștii covăsneni le recomandă celor care au fost contactați de aceste persoane, să îi anunțe de îndată. Aceștia spun că nu au primit sesizări de la cetățeni referitoare la astfel de situații, dar că vor începe propriile verificări.

Mai mult, dacă într-adevăr persoanele care vin să facă verificări sunt de la Direcția de Sănătate Publică, acestea se vor putea recomanda și vor putea oferi documente care să le susțină identitatea.

Nu am primit sesizări, dar am luat la cunoștință și vom începe verificări. În ceea ce privește consecințele legale, dacă se constată comiterea de infracțiuni, de exemplu, după caz, uzurpare a calității oficiale, furt, înșelăciune riscă pedepsele prevăzute în Codul Penal pentru infracțiunile în cauză. Le recomandăm cetățenilor să verifice temeinic identitatea persoanelor, să ceară documente, acte. De asemenea, rugăm cetățenii care au fost contactați de astfel de persoane, să ne contacteze, pentru că vom face verificări. În contextul actual, ne pot contacta fie telefonic, fie prin e-mail sau poștă”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe.

Cei care vor să ia legătura cu poliția să ofere informații în acest caz au următoarele opțiuni: e-mail audiente.politiacv@gmail.com, dar și telefon la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – 0267/311.212 sau, în ultimă instanță, poștă.  

Sursă foto: Pexels.com. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.