ACTUALITATE 28 martie 2019

Cum promovează o grădiniță din Sfântu Gheorghe donarea de sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 532 vizualizări

Ziua Porților Deschise e un prilej de a face fapte bune, spun coordonatorii campaniei

Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe găzduiește, pentru al doilea an consecutiv, o campanie de recoltare de sânge cu ocazia Zilei Porților Deschise. Evenimentul are loc joi, 28 martie, între orele 09:00 – 16:00.

La acțiune sunt așteptați părinții și rudele celor din grădiniță, spun reprezentanții instituției, care punctează că evenimentul are un rol foarte clar stabilit.

Sunt așteptați prietenii și părinții celor din grădiniță. Nu vrem să facem un eveniment foarte mare, însă vrem să transmitem tuturor o pildă: că bine poți să faci oricând și în orice circumstanțe”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe, Kádár Enikő.

Evenimentul a fost prezentat și pe pagina de Facebook a Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf”.

G.P.P. „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe invită cu respect părinţii, cunoştinţele, rudele, sponsorii, prietenii să ia parte la înfăptuirea unei fapte bune cu ocazia Zilei Porţilor Deschise din unitate. Părinţii vor avea ocazia să viziteze grădiniţa şi grupa pe care o frecventează copilul lor, iar în sala de sport care va fi amenajată, vor putea dona sânge. Recoltarea de sânge va fi efectuată de o echipă specializată de la Centrul de sânge (n.red. sic!) din Sfântu Gheorghe”, informează postarea.  

Donatorii pot fi persoanele care au împlinit 18 ani, cu o greutate de peste 50 kg, nu au boli cronice şi nu sunt sub medicaţie.

„Recoltarea de sânge nu durează mult, în ziua de azi e nevoie doar de 5 minute din timpul tău liber şi ai şi salvat o viaţă. 5 minute = o viaţă

Centrul de recoltări de sânge din Sfântu Gheorghe este singurul centru din ţară care are program şi după masă (de două ori pe săptămână) şi organizează recoltări de sânge în diverse instituţii (şcoli, grădiniţe etc.)

Ajută-ţi aproapele, fi oaspetele nostru, fiindcă a-ţi ajuta semenii este un lucru măreţ şi nobil. Fiecare membru al societăţii din ziua de azi este responsabil, măcar o dată în viaţă să ajute, să înfăptuiască o faptă bună. Fiecare picătură de sânge contează pentru a triumfa în lupta pentru fiecare viaţă”, mai arată aceeași sursă.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din județul Covasna și al Spitalului  Judeţean „Fogolyán Kristóf”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.