ACTUALITATE 30 august 2022

Cum decurg lucrările la skatepark-ul din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1376 vizualizări

Lucrările de construire a skatepark-ului din Sfântu Gheorghe, care se anunță a fi cel mai modern din Transilvania, sunt în grafic și avansează bine, a transmis, într-o conferință de presă, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Se lucrează. Cred că 50% este gata. Se lucrează într-un ritm foarte bun, avansează foarte bine”, a declarat joi viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Skatepark-ul este construit în apropierea Sălii Sporturilor „Szabó Kati”, în spatele stadionului municipal din Simeria. Va avea o pistă de skateboarding, o pistă de pump track pentru sportivii intermediari și avansați și zone de odihnă şi relaxare. 

Studiul de fezabilitate al amenajării Skatepark-ului a fost adoptat la începutul anului 2020. În octombrie 2021, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis că investiția destinată iubitorilor sporturilor extreme se va ridica la aproape 5,6 milioane de lei. Valoarea cheltuielilor a crescut cu 38% față de calculul inițial. A fost necesară o actualizare a studiului de fezabilitate, în contextul în care „s-a ajuns la o dezvoltare semnificativă a proiectului”, arată documentele adoptate atunci de autorități. 

Și în trecut, dar și în actele aprobate de Consiliul Local, autoritățile locale au precizat că o astfel de investiție este necesară, pentru că tinerii din oraș nu au, în prezent, o infrastructură care să le satisfacă nevoile din perspectiva acestor tipuri de sport. 

În momentul de față, în Municipiul Sfântu Gheorghe nu există infrastructură adecvată pentru practicarea unor sporturi extreme urbane, cum e și cel cu role, trotinetă sau bicicletă trial, acestea fiind practicate în locații neamenajate, cum este aceea din cartierul gării, sau Piața Mihai Viteazul și alte locuri publice inadecvate, improvizate de către adepții acestor sporturi. Crearea unor spații adecvate va satisface solicitările cetățenilor, iubitorilor de sport extrem urban. Obiectivul principal al investiției vizează diversificarea activităților sportive, utilizarea cu folos a suprafețelor libere, revitalizarea oportunităților de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii Municipiului Sfântu Gheorghe”, se mai arată în documentele adoptate în octombrie anul trecut de Consiliul Local.

Conform datelor afișate la fața locului, lucrările au început în luna aprilie a.c. Termenul de execuție este de 16 luni, iar data finalizării este august 2023. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.