ACTUALITATE 1 februarie 2019

Cuantumul amenzilor aplicate de ISU a crescut de 6 ori în ultimul an

de Iulia Drăghici - Taraș | 669 vizualizări

Valoarea totală se ridică la aproape 850.000 de lei

Dacă în 2017 totalul de amenzi aplicate pe linie de avizare – autorizare și prevenire de ISU Covasna s-a ridicat la 148.600 de lei, în 2018 cuantumul a ajuns la 849.900 de lei.

Pe linie de avizare – autorizare, ISU Covasna a analizat în 2018 un număr de 350 de solicitări  de emitere a avizelor și/sau autorizațiilor de specialitate (avize/autorizații de securitate la incendiu și protecție civilă, P.U.Z., acorduri organizare jocuri de artificii), față de 423 în anul 2017, rezultând astfel o scădere a solicitărilor de 17,25 %.

Având în vedere experiența ultimilor ani, în special după evenimentul din 30 octombrie 2015 (n.red. tragedia de la Colectiv), după care numărul cererilor de puncte de vedere privind necesitatea obținerii avizului sau autorizației de securitate la incendiu a cunoscut o creștere, în anul ce a trecut am inițiat o întâlnire cu reprezentații structurilor de urbanism unde s-au prezentat prevederile legale incidente. Urmare a acestui demers, a rezultat scăderea numărului de negații pentru solicitările de emitere avize/autorizații de securitate la incendiu și protecție civilă”, au transmis pompierii covăsneni la bilanț.

Pe timpul controalelor au fost identificate un număr de 3.317 deficiente, dintre care 373 au fost soluționate operativ, celelalte fiind sancționate cu 1.573 avertismente și 290 amenzi contravenționale.

Dinamica sancțiunilor aplicate cunoaște o creștere în anul 2018 datorată în principal faptului că a expirat termenul stabilit prin modificarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor până la care funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu nu se sancționa cu amendă contravențională”, arată raportul ISU, care punctează și că „La compartimentul control și activități preventive am înregistrat o creștere a numărului de activități desfășurate pe toate palierele, controale de prevenire la agenți economici, instituții și localități, controale la obiective de investiții precum și auditarea persoanelor fizice autorizate să efectueze lucrări de proiectare sau instalare în domeniul nostru de competență”.

Odată cu numărul de amenzi și controale a crescut și numărului de amenzi și sancțiuni aplicate, la 16% față de 12% în 2017.

Sursă foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.