ACTUALITATE 24 noiembrie 2022

Cu pași mărunți, dar siguri, înspre amenajarea lacului Dac din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 578 vizualizări

A fost semnat contractul de construcție pentru amenajarea zonei lacului Dac din Târgu Secuiesc. Acesta se va transforma într-un spațiu modern de recreere care va cuprinde piste pentru biciclete, un pod pietonal, pavilioane de odihnă, spații verzi cu flori și arbori. Suprafața totală care va fi amenajată este de aproape 17.000 de mp.

Reprezentanții primăriei municipiului Târgu Secuiesc au anunțat la mijlocul lunii noiembrie a.c. semnarea contractului cu constructorul. 

„Primarul Bokor Tibor a semnat contractul de construcție pentru zona lacului Dac. Proiectul Lacul Dac va regândi zona neglijată și nefolosită și centura verde din jurul lacului și o va transforma într-un centru de agrement modern”, au transmis aceștia pe pagina oficială Facebook.

Spațiile verzi vor cuprinde 7.000 de plante, din care 270 de arbori.

„Se vor face, în cadrul proiectului de amenajare a lacului Dac, patru pavilioane de odihnă, pistă de bicicliști de 1.300 m, pod pietonal, pontoane pietonale, alei pietonale tip ponton, sistem de irigații ale zonelor verzi, terase acoperite din lemn și din beton alb. Zonele verzi vor fi plantate cu mai multe tipuri de plante: arbuști, gard viu, arbori, gazon cu flori autohtone, în cuantum total de 7.000 de bucăți, din care 270 arbori”, a declarat redacției noastre viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Proiectul este sprijinit de Uniunea Europeană și are termen de finalizare luna decembrie 2023. Valoarea investiției este de 6,8 milioane de lei + TVA.

Locuitorii municipiului, pe lângă Parcul W. Wegener, care este de o frumusețe și o curățenie remarcabile, se vor putea mândri cu încă un obiectiv demn de introdus în circuitul turistic. 

Sursa foto: Facebook/Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.