Cu 150 de km/h: recorduri de viteză „premiate” de polițiștii covăsneni cu amenzi de peste 1.300 de lei
Șoferii au rămas și fără permis pentru 90 de zile
Polițiștii covăsneni au continuat acțiunile pe linie rutieră, iar în cea mai recentă s-au remarcat doi șoferi, prinși cu 153, respectiv 147 de km/h pe drumuri din județ cu restricționări de viteză de 90 și 70 de km/h. Ei se numără acum printre cei 27 de conducători auto care, în perioada 16-22 mai, au rămas fără permis.
„Recordurile acțiunii le-au stabilit doi bărbați. Astfel, un bărbat de 30 de ani a fost depistat circulând cu viteza de 147 km/h pe un sector de drum restricționat la viteza de 70 km/h, depășind cu 77 km/h limita legală de viteză.
Pe podium s-a aflat și un bărbat de 36 de ani care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 153 km/h pe un sector de drum restricționat la viteza de 90 km/h, depășind cu 63 de km/h limita legală de viteză.
Premierea a constat în suma de 1305 de lei pentru ambii, în forma unei sancțiuni contravenționale. Totodată, aceștia au rămas pasageri sau pietoni, după caz, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat de presă trimis joi de IPJ Covasna.
În cadrul aceleiași acțiuni au fost reținute și 18 certificate de înmatriculare, au fost aplicate 436 de sancțiuni contravenționale, dintre care 130 pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 27 pentru abateri comise de pietoni. 11 conducători auto au fost depistați și sancționați de polițiști pentru folosirea telefonului mobil la volan, iar 29 de șoferi au primit sancțiuni pentru oprirea neregulamentară a vehiculelor.
Și bicicliștii s-au aflat în vizorul polițiștilor rutieri fiind aplicate 37 de sancțiuni contravenționale celor care au fost depistați că nu respectă regulile de circulație.
„Pentru siguranța tuturor participanților la trafic, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudență şi să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi de trafic.
Nu uitați că minutele câștigate prin nerespectarea regimului legal de viteză nu pot justifica consecințele pe care o astfel de conduită le generează, atât în ceea ce privește sancțiunile prevăzute de lege, cât și riscurile de a fi implicat într-un accident rutier și urmările care pot decurge din acesta”, a mai transmis IPJ Covasna.
Polițiștii vor mai desfășura astfel de acțiuni, al căror scop este prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.