ACTUALITATE 16 ianuarie 2017

Crucea Roşie Covasna distribuie gratuit pachete alimentare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1543 vizualizări

Reprezentanţii fac apel pentru identificarea persoanelor care au nevoie de acest ajutor

Campania de iarnă privind distribuirea de alimente către persoanele nevoiaşe, coordonată de Crucea Roşie Covasna, este din nou în plină desfăşurare. Pe lângă cele 600 de pachete strânse prin intermediul Tombolei de Crăciun şi împărţite înainte de sărbătorile de iarnă, voluntarii distribuie pe teritoriul judeţului nostru alte 100 de pachete, donaţii venite din străinătate. Reprezentanţii Crucea Roşie Covasna fac apel către toată populaţia judeţului să îi contacteze, dacă au cunoştinţă de persoane care ar putea avea nevoie de acest tip de ajutor.

„Săptămâna trecută am reînceput distribuirea a 100 de pachete cu alimente neperisabile. Activitatea nu este legată de acţiunea tombolei de Crăciun, când în luna decembrie, până în data de 23, prin intermediul celor 17 subfiliale covăsnene s-au împărţit 600 de pachete cu alimente. Cele 100 de pachete, pe care am început încă de săptămâna trecută să le distribuim, sunt o donaţie din străinătate. În această activitate s-au implicat până acum 15 voluntari. Am fost la Racoşul de Sus, la Băţanii Mari, la Doboşeni, Lemnia, Ojdula, Covasna, Chiuruş. Astăzi (n.red. 16 ianuarie) suntem pe teren în Zăbala”, ne-a declarat coordonatorul judeţean al voluntarilor Crucea Roşie, Opra Zsófia-Szende.

Aceasta a ţinut să sublinieze că nu au fost epuizate toate pachetele şi că aşteaptă informaţii despre persoane din judeţ care ar avea nevoie de acest tip de sprijin: „Înaintăm o solicitare către toţi cei care au cunoştinţe de cazuri sociale, spre exemplu bătrâni singuri cu pensii mici, familii cu mulţi copii şi aşa mai departe, care au nevoie de alimente, să ne contacteze la numerele de telefon 0766 451 169 / 0771 782 969 (Opra Zsófia-Szende) sau la adresa de e-mail: opraszende@gmail.com”, transmite coordonatorul voluntarilor.

De când este înființată organizația, în județul Covasna s-au distribuit persoanelor nevoiașe în total aproximativ 1.500 tone de alimente. Potrivit site-ului organizației covăsnene „în ultimii 25 de ani Crucea Roșie Covasna, cu ajutorul unor finanțatori externi și interni, a oferit mai mult 70.000 de pachete de Crăciun alimente de bază pentru familii nevoiașe din județ.”

„A fi voluntar e cel mai minunat lucru”

Activitatea de distribuire de alimente se dovedeşte a fi benefică nu doar pentru cei care primesc, ci şi pentru cei care dăruiesc.

„Activitatea noastră pe teren chiar este una foarte frumoasă, câteodată cu lacrimi în ochi. Primim foarte multe mulţumiri din partea oamenilor pe care îi ajutăm şi cred că acest lucru este îmbucurător şi pentru noi, dar mai ales pentru voluntarii noştri”, ne-a spus Opra Zsófia-Szende.

„A fi voluntar e cel mai minunat lucru. (...) O activitate de voluntariat la care am luat parte cu puțin timp în urmă a constat în împărțirea unor simple pachete unor oameni care în viața de zi cu zi pur și simplu abia reușesc să se mai descurce. Din această activitate am învățat să prețuiesc mai mult ce am, să mă bucur de lucrurile mărunte, de o vorbă bună și mai ales să prețuiesc prezentul. (...) Familiile la care am fost s-au bucurat atât de mult în momentul în care ne-au văzut, încât am rămas profund impresionată”, spune o voluntară a subfilialei Crucea Roşie din oraşul Covasna, Niculina-Teodora Rusu.

Teme articol: crucea rosie ajutoare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.