ACTUALITATE 5 februarie 2010

Criza spune „stop” proiectelor la Sita Buzăului

de Covasna Media | 419 vizualizări
05feb2010-filofiÎn 2010, la Sita Buzăului nu se întrevede niciun proiect nou, autorităţile locale considerându­se norocoase dacă vor reuşi să treacă cu bine şi fără datorii de acest an. Proiecte de continuat sunt ­ o bază sportivă, o staţie de epurare la Crasna şi o alta la Zăbrătău. După ce Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a repartizat sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul

05feb2010-filofiÎn 2010, la Sita Buzăului nu se întrevede niciun proiect nou, autorităţile locale considerându­se norocoase dacă vor reuşi să treacă cu bine şi fără datorii de acest an. Proiecte de continuat sunt ­ o bază sportivă, o staţie de epurare la Crasna şi o alta la Zăbrătău. După ce Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a repartizat sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor, orașelor şi comunelor din judeţ, primarul comei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a remarcat că „s­a împărţit sărăcia“, arătând că bugetul din acest an al comunei va fi cu cel puţin 200.000 de lei mai mic decât cel de anul trecut.

„Există un proiect de buget al cărui valoare nu o pot spune încă, dar este clar că ne va fi foarte greu în acest an. Nu vom avea bani pentru dezvoltare şi proiecte noi, ceea ce e destul de rău, că noi suntem dinamici de felul nostru şi ne­am obişnuit să facem câte ceva în fiecare an“, a explicat Filofi.

Pentru economii, acesta consideră că s­au făcut destule, inclusiv o reorganizare a serviciilor din Primărie, deoarece cheltuielile de personal reprezintă destul de mult din sumele cheltuite de o administraţie. „Nici acum nu avem o structură foarte încărcată, dar dacă va fi necesar, probabil vom renunţa la câţiva oameni ­ patru sau cinci”, a arătat primarul.

Acesta spune însă că repartizarea banilor ar fi trebuit să ţină cont şi de eforturile depuse de fiecare dintre primării pentru a economisi şi consideră că aceste eforturi au fost vizibile la Sita Buzăului, unde autorităţile locale au scăzut numărul beneficiarilor de venit minim garantat pe Legea 416 de la 100 la 9. (M.R.)

Teme articol: proiecte criza Sita Buzaului
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.