ACTUALITATE 3 iunie 2010

Criză de personal şi salarii mici la Asistenţă socială şi Protecţia Copilului

de Covasna Media | 604 vizualizări

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială și Protecţia Copilului (DGAPC) Covasna se confruntă, la rândul său, cu o criză de personal specifică tuturor instituţiilor covăsnene. Potrivit directorului Vass Maria, DGAPC Covasna are prevăzute 601 posturi, din care doar 540 sunt ocupate, însă necesarul Direcţiei ar fi undeva la 780 de posturi, dacă ar fi să se respecte standardele de muncă în domeniu.

„Ar mai fi nevoie în special de asistenţi sociali şi de psihologi, în condiţiile în care conform legii aceştia ar trebui să se ocupe de 25-30 de cazuri dar au de fapt câte 50”, a explicat Vass Maria, arătând că reducerea salariilor cu 25% va afecta destul de puternic personalul Direcţiei, unde salariul mediu va scădea la 800 de lei lunar.

În aceeaşi schemă intră şi salariile asistenţilor maternali, 167 la număr în judeţul Covasna, aceştia având în îngrijire 332 de copii.

„Dacă legea reducerii cu 25% a salariului va fi aprobată, sigur că vor scădea şi salariile asistenţilor maternali, însă nu există niciun semn sau informaţii referitoare la scăderea cheltuielilor materiale pentru copii, în sensul banilor pe care asistenţii maternali îi primesc pentru întreţinerea şi educarea copiilor pe care-i au în grijă”, a explicat Vass Maria.

În prezent, salariul unui asistent maternal porneşte de la 800 de lei şi poate ajunge la 1100 de lei, în funcţie de vechime; pentru fiecare copil se acordă 8,7 lei/zi pentru hrană, o alocaţie de plasament, alocaţia de stat, bani de haine şi rechizite sau alte sume în cazul copiilor cu nevoi speciale.

Monica Vajna

Teme articol: salarii personal DGAPC
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.