ACTUALITATE 23 februarie 2010

Criza de personal de la Permise şi Înmatriculări Covasna va ajunge pe masa lui Blaga

de Covasna Media | 569 vizualizări

Prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, va solicita Ministerului Administrației şi Internelor (MAI) să intervină în criza de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, criză ivită în urma faptului că cinci dintre angajați sunt cercetați în scandalul permiselor izbucnit în primăvara lui 2009, iar posturile sunt blocate.

„Voi discuta la Minister pentru a vedea cum anume putem soluționa această criză de personal, căci la Permise şi Înmatriculări se lucrează cu numai cinci oameni şi situația persistă de aproape un an. Este greu ca cinci oameni să facă față unei munci care ar necesita nouă sau zece angajați, această situație trebuie rezolvată cumva”, a declarat prefectul Gyorgy Ervin.

După izbucnirea scandalului legat de eliberarea ilegală a permiselor auto şi înmatriculări ilegale de autovehicole, numărul angajaților de la acest Serviciu a scăzut de la zece la cinci; astfel, un angajat se ocupă de programarea examinărilor, trei de înmatriculări şi permise şi altul de examinări, pentru ca aceiaşi oameni să plece după-masa la examinările practice.

Gyorgy Ervin a mai precizat că va solicita angajarea a cel puțin trei persoane, în condițiile în care situația ideală ar impune angajarea a încă cinci. Dacă se va reuşi rezolvarea acestei situații, prefectul intenționează să pornească examinarea pentru obținerea permiselor auto şi la Târgu Secuiesc, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să vină de acolo la Sfântu Gheorghe.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.