Criza de personal de la Înmatriculări avea soluţii încă de anul trecut
Trei dintre cei cinci angajaţi care erau cercetaţi în scandalul permiselor vor fi repuşi în posturi
Criza de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SCRPCIV) Covasna va lua sfârşit, urmare a repunerii în posturi a trei dintre cei cinci angajați care erau cercetați în scandalul permiselor izbucnit în primăvara lui 2009.
Prefectul Gyorgy Ervin anunța în urmă cu câteva săptămâni că va solicita Ministerului Administrației şi Internelor (MAI) să intervină în criza de personal astfel încât Serviciul, care funcționa cu doar şapte angajați, să-şi poată desfăşura în mod normal activitatea.
Se pare însă că nu a mai fost nevoie de intervențiile MAI, deoarece situația ar fi fost demult rezolvată, deşi nu s-a ştiut acest lucru.
„Cei cinci angajați de la Serviciul de Înmatriculări aveau restricție de la activitatea ce implica documente, până în luna septembrie a anului trecut. Doi dintre ei au fost trimişi în judecată, în vreme ce restul şi-ar fi putut reîncepe activitatea din octombrie, deoarece nu erau nici cercetați şi nu au fost chemați la audieri, nefiind învinuiți”, a declarat Gyorgy Ervin.
Potrivit prefectului, cei trei angajați liberi de învinuiri şi-au încasat salariile de la Serviciul de Înmatriculări, activitățile lor limitându-se însă la munca de arhivă şi neavând voie să lucreze cu documente oficiale. În condițiile în care Serviciul s-a plâns însă continuu de lipsa de personal, prefectul nu a ştiut să explice ce anume a creat blocajul, astfel încât oamenii să-şi reia posturile inițiale odată cu începerea lunii octombrie 2009, când restricțiile nu au fost prelungite de Procuratură.
„Odată cu revenirea pe posturi a celor trei persoane se rezolvă, în parte, problema personalului de la Înmatriculări. Efectivul va fi completat cu încă două persoane de la Poliție, care vor trebui să finalizeze nişte cursuri în acest sens, astfel că în curând vom putea începe susținerea examenelor auto şi la Târgu Secuiesc, pentru ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să vină la Sfântu Gheorghe”, a mai adăugat Gyorgy Ervin.
Scandalul legat de eliberarea ilegală a permiselor auto şi înmatriculări ilegale de autovehicule a scăzut, în 2009, numărul angajaților de la Serviciul de Înmatriculări de la zece la cinci; astfel, un angajat se ocupa de programarea examinărilor, trei de înmatriculări şi permise şi altul de examinări, pentru ca aceiaşi oameni să plece după-masa la examinările practice.
Monica Vajna