ACTUALITATE 31 mai 2014

Crin Antonescu renunță să mai candideze la președinția României

de Covasna Media | 92 vizualizări

Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat sâmbătă că renunță să mai candideze la președinția României și cere dreptei unificate să găsească rapid cel mai bun candidat posibil. El a anunțat totodată că renunță și la conducerea interimară a partidului.

Crin Antonescu a ținut să precizeze că nu face pași înapoi, dar dorește ca drepta să găsească o soluție redutabilă pentru a face „o țară pentru pietoni, nu pentru baroni”.

„Știu că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea. Am forța, personalitatea, conturul, ideile, viziunea, experiența politică necesară și capacitatea de a împiedica PSD-ul să ajungă la Cotroceni. Nu pot să nu țin cont de toate aceste lucruri. Știu că oamenii politici adevărați sunt cei care schimbă sondajele și nu sondajele schimbă oamenii politici”, a declarat Antonescu.

„Am tot ce este necesar pentru acestă luptă. Nu am timp să demontez fixații, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri. E urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă pași. Anunț intenția de a nu candida la președinția României”, a spus el.

„Astfel voi susține un candidat care să fie acceptat mai ușor de ceea ce înseamnă forță politică de dreapta, presă de dreapta, de toți aceia care vor să facă din România o țară pentru pietoni și nu pentru baroni pentru că pietonul acela este cetățeanul român. Bătălia toamnei este între pietoni și baroni”, a explicat liberalul.

Totodată, Crin Antonescu a anunțat că va renunța și la interimatul PNL, începând de luni.

„Am decis să demisionez, în urma neobținerii unui procent de 20% la alegerile europarlamentare pentru că pentru mine înseamnă nevoia unui nou ciclu, a unui nou lider, a unei nevoi de organizare. Le spun turoror mebrilor PNL și simpatizanților, nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. În cursul unor negocieri nu am început cu acest lucru. Chiar dacă nu voi mai fi președinte sunt aici, nu plec nicărieri și garantez că numele și indentitatea PNL nu vor fi schimbate. Pun capăt și interimatului meu la partid”, a anunțat Antonescu.

Cel mai probabil, anunțul său surprinzător deschide calea pentru o candidatură a lui Klaus Iohannis la conducerea partidului și la alegerile prezidențiale din toamnă.

Fostul prezidențiabil a mai spus că nu pleacă nicăieri și își pune la dispoziția partidului întreaga experiență.

Crin Antonescu a ieșit din sală imediat după ce a făcut declarația și nu a mai stat de vorbă cu ziariștii.

Ludovic Orban, deputat PNL, a declarat că gestul lui Crin Antonescu nu-l surprinde, pentru că este gestul unui lider autentic, care pune deasupra intereselor personale interesele generale. „L-am recunoscut pe prietenul meu de 20 de ani, cel pe care îl pierdusem pentru o scurtă perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 31 mai 2014
Crin Antonescu "e cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea", dupa cum afirma, dar nu candideaza pentru ca de fapt stie ca nu are nici o sansa sa castige !! Macar acum in al 12-lea ceas ma citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.