ACTUALITATE 17 februarie 2022

Creștere ușoară a numărului de pacienți COVID internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 682 vizualizări

Față de săptămâna trecută, numărul pacienților COVID-19 care au ajuns în grija medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, din Sfântu Gheorghe, înregistrează o creștere ușoară, de la 54, câți erau în 9 februarie, la 60, potrivit raportării de miercuri, 16 februarie, ora de referință 13:00. 

Dintre aceștia, cei mai mulți sunt pe secția de Boli Infecțioase COVID, cu forme medii spre grave. 

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 45 pacienți cu forme medii spre grave ale bolii, toţi adulţi, dintre care doar 6 sunt vaccinaţi.  

Un număr de 8 pacienți, toţi nevaccinaţi, sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid, dintre care două sunt cazuri de chirurgie generală, un caz de chirurgie vasculară, trei cazuri de ortopedie, respectiv două cazuri de obstetrică.

La Terapie Intensivă nu sunt internaţi pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în schimb sunt internaţi 7 pacienți infectați, toţi în stare critică, dintre care unul este intubat. Un singur pacient este vaccinat anti-Covid.

În perioada 09 - 16 februarie 2022, orele 13:00, au fost externaţi 37 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 9 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste între 61 și 93 de ani, doar unul fiind vaccinat”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri de Spitalul Județean. 

Săptămâna trecută era raportată o scădere ușoară a numărului de pacienți COVID internați la SJU, la 54, de la 61, câți erau în săptămâna precedentă. 

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Covasna, la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna, miercuri, din cele 70 de paturi COVID-19, 25 erau ocupate, la Târgu Secuiesc, din 50 de paturi, ocupate erau 10, iar la Baraolt din cele 9 de paturi, 7 erau ocupate de bolnavi infectați cu SARS-COV-2. 

La nivel județean, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 178 cazuri noi. Incidența este 9,09/1000, conform raportărilor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Tot raportările de miercuri arătau că la nivelul județului erau 2.055 de cazuri active.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.