ACTUALITATE 8 februarie 2022

Creștere mare a numărului de șoferi prinși drogați la volan în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1202 vizualizări

În anul 2021, 33 de șoferi au fost depistați la volan, în trafic, pe raza județului Covasna, sub influența substanțelor psihoactive, arată un bilanț prezentat luni de șefii IPJ Covasna. Comparativ cu anul precedent, sunt cu 24 mai multe cazuri, a mai arătat statistica polițiștilor. 

Din păcate, acesta este trendul. Noi l-am previzionat de ceva vreme și atunci ne-am corelat activitățile pe acest gen de constatări. Avem aparate omologate care stabilesc ce fel de substanță s-a consumat. (...) Este un pericol și un risc pentru copiii noștri, pentru cetățenii județului nostru și nu vom acționa decât cu fermitate pentru combaterea acestui fenomen”, a spus luni, într-o conferință de presă, inspectorul șef al IPJ Covasna, comisarul șef Liviu Pampu Romanescu.

Tot el ne-a spus și că la nivelul județului Covasna sunt disponibile două aparate drugtest. 

Sunt disponibile la solicitare. Avem un sistem pregătit. În momentul în care un echipaj identifică și are suspiciuni cu privire la un anumit conducător auto, în cel mai scurt timp, unul dintre aparate ajunge la această patrulă și se face testarea”, a declarat inspectorul șef. 

Controalele pe această linie vor continua și în 2022, a mai spus șeful IPJ. 

Ne-am propus să fim și mai mult în teren. Sperăm ca acest flagel pe care l-am parcurs în 2021, și mă refer la pandemia de COVID-19, să se reducă în intensitate și să ia sfârșit și atunci toate forțele le vom direcționa pe acest tip de constatări și nu numai. Având mai mulți polițiști în teren, desigur, vom avea constatări mai multe”, a spus Liviu Pampu Romanescu.

Cel mai frecvent, șoferii prinși sub influența substanțelor psihoactive pe raza județului sunt pozitivi la CannabisTHC5. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.