ACTUALITATE 7 aprilie 2022

Creștere cu aproape 20% a numărului pacienților consultați în Policlinica Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1103 vizualizări

Numărul consultațiilor înregistrate în luna martie în Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a crescut cu aproape 20% față de luna precedentă. 

Potrivit datelor furnizate miercuri de managerul SJU, András-Nagy Róbert, în martie au fost aproape 9.100 de consultații în cabinetele medicilor specialiști. 

„Este un număr important de reținut, în sensul că se observă că pacienții au început să vină la Policlinica noastră. Încă nu am ajuns la 10.000 de consultații pe lună, dar am trecut de 9.000. În timpul pandemiei, numărul de consultații abia dacă a atins limita de 8.000. În speță, față de luna februarie am înregistrat un număr de 2.800 de consultații în plus”, a declarat managerul într-o conferință de presă. 

Față de februarie, în martie s-au înregistrat creșteri și în rândul pacienților care s-au prezentat la Urgență, cu 23%. Datele arată aproape 2.900 de prezentări (dintre care aproape 660 copii). În luna martie, la UPU au fost inițiate și 10 trombolize, la pacienți diagnosticați cu atac vascular cerebral ischemic. 

Au fost și mai multe internări înregistrate în martie, cu 27% față de lunile precedente. Creștere se înregistrează și la numărul spitalizărilor de zi, aproape 700, față de 500, câte erau în pandemie, dar și la intervențiile chirurgicale (327 în martie). 

Raportarea lunii martie arată că au fost și 87 de nașteri, dintre care două gemelare, cu 89 de nou-născuți în total. 

Laboratorul PCR a înregistrat în martie aproape 1.300 de teste PCR și alte peste 1.300 de teste rapide. 

În luna martie, la Terapie Intensivă au fost internați 78 de pacienți (dintre care 16 COVID pozitivi). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.