ACTUALITATE 18 august 2020

COVID-19: peste 140 de cazuri active în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 726 vizualizări

În raportarea de luni a fost înregistrat un caz nou, din cele 733 la nivel național 

Datele oficiale transmise luni, 17 august, arată că în județul Covasna sunt 143 de cazuri de COVID-19 active. Un caz nou a fost raportat în această zi, astfel că numărul total ajunge la 610. Dintre acestea, 455 sunt persoane vindecate, dar și 13 decedate. 

„Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 610 persoane, în ultimele 24 de ore fiind confirmat un singur caz.

Dintre acestea, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 17 august 2020, un număr de 455 de persoane au fost vindecate, iar alte 13 persoane au decedat.

În conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 68 de persoane .

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 301 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu, ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală. (...) Ca urmare a faptului că au respectat indicațiile medicilor și s-au vindecat, 22 de persoane au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore”, arată Prefectura, într-un comunicat de presă

La nivelul țării sunt înregistrate 733 de cazuri noi, în urma prelucrării a 6.390 de teste. 

Controale încheiate cu două avertismente 

În urma controalelor derulate de autorități pe teritoriul județului Covasna, care au vizat 516 persoane, 36 de firme, 96 de mijloace de transport, respectiv 7 mijloace de transport în comun, dar și 44 de locații (restaurante, terase, fastfood-uri, alte medii de interes), s-au aplicat două avertismente. 

A fost verificat de asemenea modul de respectare a măsurilor de protecție individuală, fiind aplicate 2 sancțiuni, respectiv, avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, cât și respectarea celorlalte legi în vigoare.

În continuare Jandarmeria Covasna vă recomandă să respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare, privind măsurile de protecție individuală necesare prevenirii contaminării cu noul coronavirus COVID-19 și vă informează că astfel de acțiuni vor continua”, transmite și Jandarmeria Covasna. 

Și Prefectura reia mesajul care îndeamnă la mai multă grijă din partea cetățenilor. 

Pentru siguranța cetățenilor, Instituția Prefectului – Județul Covasna reamintește importanța respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus:

– purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

– nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

– păstrați distanța de 1,5 metri față de alte persoane;

– curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese, etc.) cu soluție dezinfectantă;

– în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;

– consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”, mai transmit autoritățile. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.