ACTUALITATE 9 septembrie 2021

COVID-19 la SJU: trei pacienți internați, dintre care unul pe secția ATI

de Iulia Drăghici - Taraș | 726 vizualizări

Sunt 26 de cazuri active la nivel de județ, arată datele DSP și ale Prefecturii 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna a informat miercuri, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că la nivelul unității sanitare sunt internați trei pacienți infectați cu SARS-COV-2, dintre care unul este în stare gravă, pe secția de ATI. 

Doi dintre pacienți, bărbați în vârstă de 57 și 66 de ani, sunt internați pe secția de Boli Infecțioase COVID-19, iar al treilea, în vârstă de 74 de ani este în stare critică la ATI. La SJU Covasna nu sunt cazuri de copii bolnavi de COVID-19, au informat reprezentanții unității spitalicești. 

Niciunul dintre cei infectați care a ajuns la spital nu a fost vaccinat împotriva infecției cu SARS-COV-2. 

Cei doi pacienți internați la Boli Infecțioase necesită oxigen pe mască simplă, cu un flux mediu, suferă și de alte boli, cum ar fi boli cardiace, boli neurologice. Bărbatul de pe secția de ATI are comorbidități complexe: diabet zaharat, hipertensiune arterială. (...) Nu este intubat, are doar mască cu oxigen pozitiv, cu presiune pozitivă”, a spus directorul medical al SJU, dr. Roșu Mátyás, miercuri, în conferința de presă în care s-a prezentat bilanțul săptămânal în materie de COVID-19. 

Pacienții internați primesc antibiotice, perfuzii de echilibrare hidroelectrolitică și anticoagulante, a mai spus acesta. 

În prezent, la spital nu este internat niciun pacient suspect de infecția cu noul coronavirus. În ultima săptămână nu s-au raportat decese care să fie puse în legătură cu infecția cu noul coronavirus, dar a fost înregistrată o externare la pacient anterior diagnosticat cu această boală. 

Bilanțul județean al zilei arăta miercuri că în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un caz nou de îmbolnăvire cu SARS-COV-2, dar și că sunt 26 de cazuri active. 

La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 26 cazuri active: 3 la Vâlcele (0,53), 2 la Ozun (0,43), 1 la Cernat (0,25), 15 la Sfântu Gheorghe (0,24), 1 la Brăduț (0,19), 3 la Târgu Secuiesc (0,15) și 1 la Covasna (0,09)”, arată comunicatul de presă al Prefecturii Covasna.

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.604 cazuri, iar incidența la nivel de județ este 0,11 – conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.079 de cazuri noi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.