ACTUALITATE 24 martie 2022

COVID-19 la SJU Covasna: ce arată raportarea săptămânală

de Iulia Drăghici - Taraș | 1100 vizualizări

La Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe erau miercuri, 23 martie, internați 15 pacienți infectați cu SARS-COV-2. Dintre aceștia, trei erau în stare critică la Terapie Intensivă. 

Majoritatea pacienților, adică 12, sunt internați pe secția de Boli Infecțioase, iar cinci dintre aceștia au nevoie de suplimentare cu oxigen. Trei pacienți COVID sunt vaccinați împotriva virusului SARS-COV-2. Dintre cei de la ATI, doi au nevoie de mască CPAP pentru suplimentare cu oxigen. În bilanț mai figurează și un pacient suspect, care la ora prezentării raportului aștepta rezultatul testului PCR. 

În perioada 16 – 23 martie a.c. au fost înregistrate 18 externări în rândul pacienților COVID, dar și patru decese, doi bărbați și două femei, cu vârste între 61 – 91 de ani, diagnosticați cu pneumonie COVID bilaterală la momentul decesului, dar și alte afecțiuni (printre care obezitate, diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, Parkinson, demență). 

Chiar dacă în data de 9 martie a încetat starea de alertă, acest lucru nu înseamnă că virusul nu mai există. Vedem și cifrele, în condițiile în care numărul de testări este relativ redus față de perioadele precedente, rata de pozitivare a testelor este destul de mare, luând în considerare contextul încetării măsurilor de protecție, de siguranță”, a punctat managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert, miercuri, într-o conferință de presă. 

Raportarea de miercuri, 16 martie, privitoare la cazurile de COVID-19 tratate la SJU arăta că 17 pacienți infectați cu SARS-COV-2 aveau nevoie de atenția medicilor, număr de asemenea în scădere față de săptămâna precedentă, când la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe erau 20 de pacienți internați. Totuși, săptămâna trecută nu era niciun pacient COVID la Terapie Intensivă. 

În ceea ce privește cazurile noi, miercuri, la nivelul județului Covasna au fost înregistrate 8 îmbolnăviri, incidența fiind de 0,85/1000, potrivit Ministerului Sănătății. Aceeași sursă arată și că la nivel național în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.521 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 619 mai puține față de ziua anterioară. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.