ACTUALITATE 23 septembrie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: aproape 30 de pacienți confirmați internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 997 vizualizări

Patru bolnavi au fost anterior vaccinați anti-COVID 

Sunt 28 de pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe confirmați cu infecție SARS-COV-2, potrivit datelor instituției, de miercuri, 22 septembrie, ora 13:00. Alte cinci persoane care au nevoie de sprijinul medicilor sunt pe lista de suspecți COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor PCR. Printre cei internați sunt și persoane vaccinate. 

Dintre cei 28 de pacienți pozitivi internați, patru au administrată schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus. Starea lor este moderată. În acest context, managerul SJU, András-Nagy Róbert a subliniat din nou că vaccinarea nu înseamnă protecție totală împotriva bolii COVID-19, ci o garanție mai degrabă că și dacă va contracta boala, pacientul nu va ajunge la ATI. 

Pacienții vaccinați sunt într-o stare moderată. (...) Întotdeauna am spus și mă repet cu această ocazie: dacă ai schema de vaccinare completă, atunci șansele sunt foarte mari să eviți Terapia Intensivă. O persoană cu schema de vaccinare completă poate, într-o proporție mică, e vorba de statistică în acest sens, să facă o formă mai moderată de boală, dar ideea și principalul mesaj este că se evită formele grave. Decesele care s-au înregistrat la persoane vaccinate la nivel de țară întotdeauna au fost cu comorbidități. Cel puțin din informațiile de presă pe care le avem”, a spus managerul SJU miercuri, într-o conferință de presă. 

Totodată, din rândul pacienților confirmați, 24 sunt pe Secția de Boli Infecțioase COVID, iar dintre aceștia 20 au nevoie de oxigeno-terapie. Starea pacienților COVID pozitivi este moderată spre gravă. 

Ceilalți patru pacienți confirmați sunt în stare critică, la ATI COVID. Doi necesită oxigeno-terapie, iar ceilalți doi cu mască de oxigen. Dintre pacienții de la Terapie Intensivă, niciunul nu este vaccinat anti-COVID. 

Dintre pacienții care prezintă simptome COVID, deci sunt suspecți că ar suferi de această boală, patru sunt internați pe secția specială de Pneumologie, iar unul este în stare critică la ATI. 

Săptămâna trecută, la SJU Covasna erau internați 14 pacienți infectați cu noul coronavirus, iar în urmă cu două săptămâni doar trei. 

Bilanțul la nivel de județ, de miercuri, 22 septembrie, arată și că în prezent sunt 147 de cazuri active, dintre care cele mai multe 80, la Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.