ACTUALITATE 2 iunie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: 11 pacienți confirmați și opt suspecți

de Iulia Drăghici - Taraș | 1104 vizualizări

La Terapie Intensivă sunt trei pacienți suspecți de infecția cu noul coronavirus

Cel mai recent bilanț prezentat de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna referitor la activitatea pe partea COVID-19 arată că la data de 2 iunie, ora de referință 13:00, aici erau internați 11 pacienți confirmați de infecție cu SARS-COV-2 și alte opt persoane suspectate că ar avea același diagnostic, pentru care se așteaptă rezultatele testelor. 

Din cei opt pacienți suspecți, cinci se află izolați în secția specială amenajată COVID la Pneumologie, iar alți trei sunt la Terapie Intensivă – doi în stare critică și unul în stare critică și intubat.

Toți cei 11 pacienți confirmați sunt tratați pe secția de Boli Infecțioase COVID.

Pe secția de Boli Infecțioase nu avem niciun pacient în stare gravă, majoritatea necesită suplinire cu oxigen în cantitate mică, medie”, a spus în conferința de presă de miercuri directorul medical, dr. Roșu Matyas.

În  perioada 25 mai – 2 iunie au fost înregistrate nouă externări în cazul pacienților care au fost anterior internați cu diagnostic de infecție cu noul coronavirus. În aceeași perioadă s-a înregistrat și un deces la un caz confirmat. „Este vorba despre un bărbat de 91 de ani, care a stat internat în total în spitalul nostru patru zile. A mai suferit de hipertensiune arterială, probleme cardiace și un accident cerebral”, a spus directorul medical.

În ultima săptămână, în total, deci nu doar pacienți COVID, la spital au fost 190 de internări și 178 de externări, cu o durată medie de spitalizare de 5 zile.

Săptămâna trecută, la SJU Covasna erau internați 13 pacienți confirmați COVID în stare medie sau gravă, dar și patru suspecți, internați la Pneumologie. Atunci, niciun pacient avea nevoie de ajutorul medicilor și aparaturilor de la ATI.

La nivel județean, miercuri a fost înregistrat doar un caz nou de COVID-19. Incidența COVID la data de 2 iunie era 0,26/1000 în județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.