ACTUALITATE 23 decembrie 2020

COVID-19 la SJU: 37 de pacienți confirmați internați; numărul, în continuă scădere

de Iulia Drăghici - Taraș | 1566 vizualizări

Apel la cetățenii județului: respectarea regulilor anti-COVID este încă importantă, pentru a evita un nou val de infectări după sărbători

Datele de miercuri, 23 decembrie, ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna arată că numărul pacienților în stare medie, gravă sau foarte gravă internați a scăzut, la 37, de la 53, câți erau săptămâna trecută. Totuși, recomandarea principală a reprezentanților spitalului este ca în perioada sărbătorilor să se respecte în continuare măsurile de limitare a răspândirii COVID-19, pentru a evita un nou val de îmbolnăviri în perioada care urmează, pentru că, fără îndoială, virusul este în continuare în comunitate.

Cel mai recent bilanț al Spitalului Județean, cu privire la COVID-19, arată că la data de 23 decembrie, internați în stare medie spre critică aici erau 37 de pacienți confirmați cu SARS-COV-2. Dintre aceștia, 28 sunt pe Secția de Boli Infecțioase, iar alte două persoane sunt la Chirurgie.

În același timp, încă șapte pacienți sunt internați la Terapie Intensivă (față de nouă, câți erau săptămâna trecută), în stare critică.

Sunt și încă cinci persoane suspecte de a fi infectate cu SARS – COV-2 internate pe secția de Pneumologie suspecți COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor PCR.

În ultima săptămână au fost înregistrate și 25 de externări, dar și 6 decese (persoane cu vârste între 55 și 85 de ani, toate cu diverse comorbidități asociate).

„Scăderea cifrelor nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm absolut nimic”

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert spune că având în vedere aglomerațiile din magazine din această perioadă, nu este exclus ca în perioada de după sărbători numărul îmbolnăvirilor să crească din nou.

Scăderea cifrelor nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm absolut nimic. Trebuie să avem grijă în continuare și să nu uităm că vin două sărbători când uităm de griji, de probleme și ne distrăm. Ceea ce este și normal, însă în momentul de față recomandarea către populație este să aibă grijă în continuare unii de alții și să evite locurile aglomerate, chefurile de zeci de persoane. (...) Este o veste bună că în preajma sărbătorilor scade numărul de îmbolnăviri, chiar constatând că numărul de teste nu a scăzut semnificativ. (...) În continuare trebuie să fim cu grijă, pentru că virusul există între noi. Numai afișând un comportament civilizat, putem să intrăm într-un nou an care să nu afecteze iarăși și activitatea noastră ca spital, dar și activitatea noastră de cetățeni și să nu ajungem înapoi la starea din noiembrie când au fost restricții impuse. Să avem grijă ce și cum facem”, a punctat acesta.

În bilanțul din 9 decembrie, la Spitalul Județean erau internați 61 de pacienți cu boala COVID-19, iar în 2 decembrie numărul acestora se ridica la 84.

Județul Covasna a înregistrat miercuri, 23 decembrie, încă 13 îmbolnăviri cu noul coronavirus. La nivel național, în aceeași zi sunt raportate 5.459 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, depistate din prelucrarea a 25.840 de teste.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.