ACTUALITATE 18 august 2020

COVID-19 la Primăria Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2464 vizualizări

Primăria Târgu Secuiesc a oprit marți lucrul cu publicul după ce în rândul angajaților a fost descoperit un caz de COVID-19. Clădirea a fost dezinfectată, iar de miercuri activitatea se va relua cu program obișnuit, se arată într-o informare publicată pe pagina de Facebook a instituției.

În ciuda eforturilor noastre pentru respectarea strictă a tuturor indicațiilor privind limitarea și prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus, cum ar fi dezinfectarea zilnică, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței minime și punerea la dispoziție ale soluțiilor dezinfectate în spațiile primăriei, totuși astăzi în instituția noastră a apărut boala Coronavirus.

Întrucât zilnic au acces la sediul primăriei sute de oameni, am decis interzicerea accesului publicului în clădirea primăriei.

Dorim să ne cerem scuze persoanelor care au dorit să-și rezolve treburile publice astăzi, dar am considerat ca fiind cea mai utilă și responsabilă soluție. Am efectuat deja dezinfectarea clădirii, iar colegii au făcut testele pentru depistarea virusului. Mâine vom continua activitatea cu program obișnuit.

Vă rugăm să aveți grijă de Dvs. și de membrii de familie și să respectați indicațiile autorităților cu responsabilitate și evitați locurile aglomerate”, se arată în informarea publicată pe pagina de Facebook a Primăriei.

Primarul Bokor Tibor spune că au fost testați toți angajații care sunt la serviciu în această perioadă și niciunul nu a ieșit pozitiv la SARS-COV-2, ceea ce înseamnă că de miercuri se reia programul normal.

„Vineri după-masa, un angajat m-a anunțat că a fost în contact cu cineva care a ieșit pozitiv. Luni nu a venit la serviciu, s-a testat și luni seara a venit rezultatul că este pozitiv. Acum se află în spital, la Sfântu. Azi am luat toți funcționarii din primărie, care nu sunt în concediu, dacă rețin bine 26 de persoane, i-am testat și din fericire, au ieșit toți negativi. Înseamnă că de mâine reluăm lucrul cu program normal. Azi am avut probleme, știu că foarte mulți cetățeni au fost indignați, supărați, dar ar trebui să ne înțeleagă. Treaba asta am făcut-o în interesul lor, pentru că nu știam ce se întâmplă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul. 

Potrivit datelor DSP Covasna, furnizate la sfârșitul săptămânii trecute, municipiul Târgu Secuiesc are 9,8% dintre cazurile de COVID-19 depistate până în prezent în județul Covasna. Pe primul loc este reședința de județ, Sfântu Gheorghe, cu 42% dintre cazuri.

De la începutul epidemiei, până marți, 18 august, la nivelul județului Covasna au fost depistate 617 cazuri de COVID-19, dintre care 123 sunt active (480 de persoane declarate vindecate și 14 decedate).

Pentru siguranța cetățenilor, Instituția Prefectului – Județul Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, a transmis și Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.