ACTUALITATE 2 iulie 2020

COVID-19 la Prefectură: subprefectul și încă un angajat, pozitivi

de Iulia Drăghici - Taraș | 2502 vizualizări

Se așteaptă rezultatele a încă două teste

Atmosferă sumbră la Prefectura Covasna, după ce două persoane, dintre care și subprefectul Cosmin Boricean, au avut rezultate pozitive la testarea COVID-19. Cei doi sunt internați la Spitalul Județean. Alte două persoane așteaptă rezultatele testărilor.  

Două persoane sunt izolate la domiciliu și au fost și testate. Ceilalți colegi vor fi testați în cazul în care vor apărea simptomele specifice. Mai sunt care doresc testarea la cerere. (...) Dacă din teste rezultă elemente care să ducă la extinderea anchetei și continuarea cercetărilor cu alte cazuri, da, vor urma și alte testări”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, prefectul Iulian Todor, care a precizat și că în prezent atmosfera în instituție este „destul de sumbră, dar bineînțeles, lucrăm instituțional, fiecare birou are un angajat în interior și ne facem treaba. Deocamdată reușim să trecem peste faza asta”.

Prefectul spune și că el nu a fost testat deocamdată, dar o va face dacă DSP-ul va dispune acest lucru.

Marți a fost organizată și o ședință a Colegiului Prefectural, la care participă de regulă reprezentați ai instituțiilor deconcentrate din județ. Totuși, prefectul subliniază că s-au respectat toate măsurile și că riscul de infectare ar fi minim.

În Colegiul Prefectural s-au respectat strict toate măsurile. E imposibil să se poate transmite infecția comunitară în timpul Colegiului sau a CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență). Acolo toată lumea a purtat măști, a fost respectată distanța, spațiul în care s-a desfășurat ședința permite așezarea la distanța corespunzătoare a tuturor celor care au participat. Nu a fost nicio problemă”, a punctat prefectul.

În același timp, în ceea ce privește cazurile de infectare și felul în care s-ar fi putut contacta virusul, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că după relaxarea măsurilor, angajații au fost pe teren prin tot județul și ar fi putut lua de oriunde.

Relaxarea actuală a făcut posibilă activitatea extinsă în multe domenii, s-a reluat mișcarea hârtiilor, știți că până acum am recurs la modalitatea de comunicare electronică. Acum am început să primim din nou documente, să le aprobăm. Pe orice suport poate fi transmis virusul. Noi luăm toate măsurile de siguranță. Dezinfectăm până și plicurile, dar sunt documente pe care nu poți să aplici nicio măsură de securitate sau substanță de dezinfecție pentru că s-ar deteriora. În orice caz, o să ne ținem de rezervă o anumită perioadă, o să extindem un pic timpul de soluționare, ca să ne permită să avem o siguranță mai bună în momentul când vom manipula aceste documente. Am mai fost puși și în situația de a ne prezenta la diferite situații de urgență, cum ar fi inundațiile și mai avem acțiuni care sunt de coordonare și împărțire a pachetelor de igienă în toate localitățile județului. Deplasările au fost inevitabile. Personalul prefecturii a intrat în contact cu diverse și multe persoane. Funcționarii noștri au fost în tot județul și nici acum nu o să putem să limităm această situație pentru că urmează să mai fie transmise niște pachete de igienă și apoi vor veni și pachete alimentare pentru sprijinul cetățenilor. Asta este! Trebuie să ne facem datoria”, a explicat Iulian Todor.

În Prefectura Covasna lucrează în această perioadă cam 20 din cei 37 de angajați, pentru că, spune prefectul, sunt și persoane care se află în concedii de odihnă.

Dată fiind situația, programul cu publicul s-a oprit, dar pot fi în continuare primite solicitări prin intermediul mijloacelor electronice.

Nu mai lucrăm cu publicul, dar pe cale electronică, pot comunica spre noi toate solicitările și noi ne desfășurăm activitatea ca și în perioada anterioară, adică în starea de urgență”, a spus Iulian Todor.

Dezinfecția clădirii Instituției Prefectului Județului Covasna va avea loc vineri.

Vineri va fi dezinfectată ca să putem să lăsăm posibilitatea de cel puțin 24/ 48 de ore cât ar fi necesar ca produsele de decontaminare să își producă efectul și să nu avem surprize cu cei care ar lucra în mediul oarecum toxic o perioadă”, a explicat prefectul.

Mesajul nostru pentru cetățeni este același ca și până acum: să respecte cu strictețe toate măsurile stabilite de Ordonanța de Urgență, de ordinele CNSU, CJSU cu privire la igienă, purtarea măștii, păstrarea distanței sociale. Fiecare persoană trebuie să fie responsabilă față de cei din jurul lui și față de sine însuși”, a mai transmis Iulian Todor.  

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.