ACTUALITATE 29 iunie 2020

COVID-19 în județul Covasna: două noi cazuri din 120 de teste

de Iulia Drăghici - Taraș | 1214 vizualizări

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că numărul de cazuri de COVID-19 identificate până luni, 29 iunie, în județul Covasna, se ridică la 279, cu două mai multe decât duminică. DSP Covasna arată că în aceeași perioadă s-au prelucrat 120 de teste.

Bilanțul oficial prezentat de Prefectura Covasna, cu date furnizate de către DSP Covasna, mai arată și că în prezent în unități spitalicești din Sfântu Gheorghe, Brașov și Odorheiul Secuiesc sunt internați 32 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5.414 de teste, la care se adaugă alte 2.488 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

La această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 8 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2. Alte 343 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 3 persoane au ieșit din carantină instituționalizată, iar alte 40 de persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura.

Aceeași sursă arată că „de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 235 de pacienți bolnavi de COVID-19”, număr identic cu cel de duminică.

Pe de altă parte, autoritățile informează că se continuă controalele cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. „Cu ocazia acestor verificări a fost identificată o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu avertisment.

Rugăm cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de autorități”, mai transmite Prefectura.

La nivel național până luni, 29 iunie, au fost identificate 26.582 cazuri de COVID-19, dintre care 269 noi.

Sursa: Știrioficiale.ro și Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.