ACTUALITATE 12 august 2020

COVID-19 în Covasna: un caz nou, dar și un deces

de Iulia Drăghici - Taraș | 2032 vizualizări

Decesul cu numărul 13 este al unei femei din zona Târgu Secuiesc 

Raportarea de marți, 11 august, arată că județul Covasna are un singur caz nou de COVID-19 depistat în ultimele 24 de ore, din 252 probe recoltate și analizate în această perioadă.  Astfel, numărul total de persoane diagnosticate cu noul coronavirus se ridică la 536, dar 133 dintre acestea sunt active. Asta pentru că 390 de persoane au fost declarate vindecate, dar și 13 persoane diagnosticate cu infecție SARS-COV-2, pe lângă alte boli, au decedat. 

Decesul cu numărul 13 în rândul covăsnenilor bolnavi de COVID-19 este al unei femei în vârstă de 78 de ani din zona Târgu Secuiesc. 

Din păcate, de la ultimul comunicat de presă a survenit un deces, este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, din zona Târgu Secuiesc, cu comorbidități constând în HTA, DZ gr.II – în evoluție pneumonie bilaterală, precum și alte afecțiuni. Persoana a fost internată în data de 30 iulie 2020 în Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” având pneumonie, iar în data de 31 iulie 2020 a fost confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, având o evoluție nefavorabilă pe tot parcursul internării. La 04.08.2020 a fost mutată și intubată în ATI. Transmitem condoleanțe familiei!”, arată Prefectura în comunicatul de presă de marți. 

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 11 august 2020, marți erau internați în unități spitalicești din Sfântu Gheorghe, Brașov și Săcele  63 de pacienți din județul Covasna bolnavi de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 6 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 73 de persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a faptului că au respectat indicațiile medicilor și s-au vindecat, 13 persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore, în timp ce alte 3 persoane aflate în izolare la domiciliu, au fost declarate vindecate”, mai arată autoritățile covăsnene. 

Până marți, 11 august, în laboratoarele din județul Covasna au fost prelucrate 10.788 de teste (dintre care 252 probe recoltate în ultimele 24 ore), la care se adaugă alte 7.761 de teste prelucrate aici la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.

Au continuat și controalele pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, însă „pe durata acestor activități, nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsurile de protecție individuală”, mai arată Prefectura. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Covasna, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor.

Rugăm cetățenii să respecte regulile și măsurile stabilite de autorități”, a mai transmis Prefectura în comunicatul de marți. 

La nivel național au fost depistate 1.215 cazuri noi, din 19.491 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.