ACTUALITATE 14 septembrie 2020

COVID-19 în Covasna: de vineri până duminică, peste 50 de cazuri noi raportate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1233 vizualizări

Sfârșitul de săptămână a venit cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19 raportate, potrivit informațiilor furnizate de autorități. De vineri până duminică au fost înregistrate 51 de noi îmbolnăviri, astfel că numărul total s-a ridicat la 955. 

Raportarea de vineri, 11 septembrie, a arătat 31 de noi cazuri de coronavirus, cea de sâmbătă a venit cu 9 cazuri noi, iar duminică au fost alte 11. 

Totuși, de menționat este că numărul cazurilor active de COVID-19 era duminică, în județul Covasna, de 239, pentru că 690 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 26 au decedat. 

În conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 119 pacienți”, a arătat într-un comunicat de presă Prefectura, context în care a specificat și că „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 327 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”. 

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 16.325 de teste (37 de teste prelucrate de sâmbătă până duminică). 

Instituția Prefectului – Județul Covasna adresează rugămintea către populație de a conștientiza situația cu care ne vom confrunta odată cu începerea noului an școlar și de a respecta toate măsurile de protecție sanitară stabilite de către autoritățile competente, pentru a ne proteja propria sănătate, dar și pe cea a persoanelor din jurul nostru”, mai transmit autoritățile covăsnene. 

La nivel național, doar duminică au fost raportate încă 1.109 cazuri noi de COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.