ACTUALITATE 3 iulie 2020

COVID-19 în Covasna: 3 cazuri noi, 291 în total

de Iulia Drăghici - Taraș | 2006 vizualizări

Prefectul a avut rezultat negativ la testul pentru depistarea SARS-COV-2 

Încă trei cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost raportate pentru județul Covasna în bilanțul de vineri, 3 iulie. Numărul total se ridică la 291. Prefectura Covasna a anunțat că testul pentru coronavirus al prefectului Iulian Todor a fost negativ și a punctat că acest lucru dovedește importanța respectării măsurilor de protecție.

„S-a dovedit încă o dată că distanțarea fizică și respectarea măsurilor de protecție previn răspândirea virusului SARS-CoV-2. În urma examinării probelor recoltate de la dl Prefect Iulian-Constantin TODOR, a rezultat faptul că acesta nu a contractat noul tip de coronavirus. De asemenea, rezultatele testelor recoltate de la alți angajați, sunt negative.

Rugăm în continuare cetățenii să respecte regulile și măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să evite zonele aglomerate, să poarte măști în spațiile închise, să mențină distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști”, arată comunicatul de presă al Prefecturii Covasna.

Zilele trecute, subprefectul Cosmin Boricean și un angajat al prefecturii au fost depistați cu noul coronavirus și sunt internați în spital.

„Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 3 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sfântu Gheorghe și Brașov, un număr de 31 de pacienți bolnavi de COVID-19.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 247 de pacienți bolnavi de COVID-19”, mai arată Prefectura.

Aceeași sursă precizează că numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5.732.

În carantină instituționalizată se află un număr de 3 persoane, iar alte 372 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

La nivel național, numărul îmbolnăvirilor se ridică la 28.166, dintre care 420 de cazuri noi. În secțiile ATI din țară sunt 224 de pacienți.

Surse: Prefectura Covasna, Știrioficiale.ro. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.