ACTUALITATE 28 septembrie 2020

COVID-19: final de săptămână cu 38 de cazuri raportate în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 835 vizualizări

Raportările de vineri, sâmbătă și duminică privind cazurile de COVID- 19 în județul Covasna au arătat depistarea a încă 38 de îmbolnăviri: 7 duminică, 19 sâmbătă și 12 vineri. În total, până duminică erau înregistrate 1.167 de cazuri, dintre care 248 active, pentru că 885 sunt persoane declarate vindecate, iar 34 decedate. 

Potrivit Prefecturii Covasna, „în conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 89 de pacienți”. Totodată, „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 476 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”, se mai arată în comunicatul de presă al autorităților. 

În raportarea de duminică s-a arătat că numărul testelor prelucrate pentru județul Covasna era de 18.321 de teste (44 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore).

Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare fizică, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă. Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!”, transmit autoritățile. 

La nivel național, duminică au fost raportate ca fiind înregistrate încă 1.438 de cazuri de COVID-19, sâmbătă – 1.552 și vineri – 1.639. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.