ACTUALITATE 25 martie 2021

COVID-19: 939 de persoane verificate; 84 de amenzi în valoare totală de 36.000 de lei

de Covasna Media | 1337 vizualizări

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, la data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și polițiști locali, au acționat în teren, verificând respectarea măsurilor instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 22:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 7 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 58 de locații și obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă și 7 mijloace auto de transport de persoane.

În total, în cursul zilei de ieri, 939 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 36.000 de lei.

La acțiunile executate ieri, 23 martie a.c., au participat și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna și din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F., precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 de lei.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare pe raza întregului județ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte cu strictețe prevederile legale instituite în contextul pandemiei de Covid – 19.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt în continuare prioritatea instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 25 martie 2021
vax albina, cite au fost contestate, cite au fost castigate in instanta, cite au ajuns la executor, cite s-au incasat?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.