ACTUALITATE 7 aprilie 2022

COVID-19: 9 pacienți pozitivi internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1010 vizualizări

Raportarea de miercuri, 6 aprilie, a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe arată că pe secția de Boli Infecțioase COVID-19 mai erau internați 9 pacienți infectați cu SARS-COV-2, dintre care trei au nevoie de oxigenoterapie, pentru că pneumonia produsă de virus este mai accentuată. Încă un pacient internat la SJU este suspect de infecție cu noul coronavirus.

Niciun pacient COVID-19 nu este tratat la ATI, potrivit datelor prezentate în raportarea de miercuri. 

În perioada 30 martie – 6 aprilie au fost înregistrate șase externări, dar și două decese la pacienți COVID-19, un bărbat și o femeie, de 60, respectiv 75 de ani. Ambii aveau și patologii asociate mai mult pe parte de cardiologie.  

Buletinul de presă al Ministerului Sănătății, din 6 aprilie, arată și că în ultimele 24 de ore au fost raportate 23 de cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna (din cele 2.320 la nivel național). Aceeași sursă arată că rata de infectare este 0,57/1000. La nivel județean sunt în total 21 de pacienți pe secțiile COVID, dar niciunul nu este la Terapie Intensivă. 

Datele furnizate miercuri de SJU mai arată și că în martie au fost internați, în total, 37 de pacienți COVID-19 și externați 198 (cu acte de internare înregistrate în februarie). În aceeași perioadă, 16 bolnavi COVID au fost pe secția de Terapie Intensivă, din totalul de 78 înregistrat la nivelul spitalului.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.