ACTUALITATE 31 august 2021

COVID-19: 12 cazuri active în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1244 vizualizări

Cel mai recent bilanț al autorităților județene, de luni, 30 august, arată că în Covasna sunt înregistrate 12 cazuri active de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Totodată, INSP a informat luni și că aici a fost depistat un caz nou, din cele 699 de la nivel național. 

Datele prezentate de Prefectura Covasna indică faptul că „la această oră, la nivelul județului, se înregistrează 12 cazuri active: 1 la Arcuș (incidența 0,59), 2 la Vâlcele (0,35), 1 la Turia (0,26), 1 la Ozun (0,22), 1 la Covasna (0,09), și 6 la Sfântu Gheorghe (0,09)”. 

Incidența la nivel de județ este 0,05, cea mai mică din țară. 

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.581 de cazuri de infectare cu SARS-COV-2. 

Autoritățile mai informează și că datele sunt în schimbare de la o oră la alta. 

În ceea ce privește vaccinarea, „numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei este 75.925, din care 33.184 de inoculări sunt de rapel. De asemenea cele 4.953 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete, nu necesită rapel”. 

Sfaturile Prefecturii rămân aceleași: „purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice; evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere; respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate”. 

La nivel național, luni au fost înregistrate 699 de cazuri noi. 

Până în 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.054.417 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Unsplah.com-Glen Carrie

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.