ACTUALITATE 27 noiembrie 2020

Covăsnenii au program online pentru Ziua Națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 1752 vizualizări

Activitățile artistice și culturale se mută pe internet, dar va fi organizată și o ceremonie fără public la Sfântu Gheorghe

Ceremoniile organizate de Ziua Națională a României nu vor lipsi nici anul acesta, chiar dacă vor fi derulate în condiții speciale din cauza pandemiei. În județul Covasna, va avea loc o ceremonie cu depuneri de coroane la Grupul Statuar „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, dar cu efective reduse, fără tehnică și fără public, pentru a putea respecta prevederile legale privind numărul de participanți. Pe lângă această acțiune, vor fi organizate și o serie de alte activități online.

Link aici: https://cv.prefectura.mai.gov.ro/1-decembrie-2020/. 

„Instituția Prefectului-Județul Covasna a realizat un program cu evenimente dedicate Zilei Naționale, adaptat contextului epidemiologic actual.  Astfel,  pe 1 Decembrie, începând cu ora 09:30, pe site-ul Instituției Prefectului vor fi disponibile o serie de programe și activități dedicate sărbătorii naționale, difuzate în mediul on-line. Instituția Prefectului mulțumește tuturor celor implicați în organizarea programului!”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Prefectura Covasna.

Programul online cuprinde: Colaj cu momente artistice interpretate de către Trupa N.R.-Be you, sub coordonarea prof. Buzea Otilia, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului (ora 9:30), „Amintiri de ziua națională”, prezentare PowerPoint cuprinzând materiale fotografice, realizată de către elevii școlii din Barcani (12:00), Ceremonial militar și religios organizat de către Instituția Prefectului - Județul Covasna și Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe (14:30), Sesiune de comunicări dedicate Zilei Naționale, susținute în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a „Zilelor Nicolae Colan” (15:00), Spectacolul „Doi galbeni” după Ion Creangă, regia Mirela Bucur, producție a Teatrului Andrei Mureșanu (17:00), Premiera TAM „ÎnCerc”- Recital de poezie dedicat Zilei Naționale a României (19:00).

Acțiunea de la Grupul Statuar va fi fără public

Evenimentul „live” de 1 Decembrie, de la Sfântu Gheorghe, va începe la ora 12:00 și va cuprinde: întâmpinarea persoanei oficiale (prefectul județului însoțit de comandantul garnizoanei); prezentarea onorului militar de către garda de onoare; trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutul drapelului de luptă; intonarea imnului național al României; oficierea serviciului religios; rostirea de alocuțiuni referitoare la sărbătorirea „Zilei Naționale a României”; depunerea coroanelor și jerbelor de flori.

„De asemenea, dorim să aducem la cunoștința cetățenilor faptul că, toate ceremoniile organizate pentru marcarea Zilei Naționale a României se vor desfășura cu participarea detașamentelor de onoare cu efective reduse, fără tehnică și fără public, pentru a putea fi respectate prevederile privind numărul de persoane admise la manifestările publice organizate pe perioada stării de alertă, conform legislației în vigoare.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să respecte toate normele de protecție individuală și distanțare socială cuprinse în Hotărârea Guvernului nr. 976/2020.

Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!”, transmite Prefectura Covasna.

Coroane vor depune doar reprezentanții unor instituții din județ. Printre participanți se numără: Instituția prefectului - județul Covasna, Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Primăria mun. Sfântu Gheorghe, Unitățile militate din județul Covasna, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja”, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul”, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, Direcția Regională de Informații Centru – Brașov, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale – Covasna, Serviciul Județean Anticorupție – Covasna, Catedra Ordine și Siguranță Publică – Sfântu Gheorghe, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Covasna, Structura teritorială a Serviciului de Pază și Protecție, Serviciul Județean de Protecție Internă Covasna, A.N.V.R. - filiala Covasna, A.N.C.M.R.R. - filiala Covasna și Asociația „Cultul Eroilor” – Covasna.

Acțiunea este organizată de Instituția Prefectului Județului Covasna și Garnizoana Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.