ACTUALITATE 22 iulie 2015

Covăsnenii, angajați în număr mare prin AJOFM în acest an

de Mirela Cara | 140 vizualizări

AJOFM Covasna a acordat anul acesta un interes deosebit față de derularea unor programe de ocupare a locurilor de muncă. Acestea au avut deja rezultate notabile, conform informațiilor transmise de directorul adjunct al instituției, Téglás Ferenc. Astfel, în cadrul Programului 50 au fost implicate la nivel național 50 de localități urbane, între care și Baraolt din județul Covasna. Targetul pentru acest oraș a fost stabilit la 100 de persoane încadrate în muncă, dintre care până în prezent au fost deja angajate 63, cele mai multe în domeniul textil, în comerț sau în construcții.

Un proiect similar, Programul 155, a presupus încadrarea în muncă a 150 de persoane din localitățile Bodoc, Brăduț, Ghelința și Zagon. AJOFM Covasna s-a implicat activ și în angajarea unui număr considerabil de persoane provenite din etnia romilor, reușind să încadreze în muncă pe durată determinată sau nedeterminată 31 de persoane din Bățani, Belin, Sfântu Gheorghe și Vâlcele. Obiectivul programului special de angajare este acela de a încadra în muncă un total de 50 de oameni din categoria menționată.

Referitor la eforturile de perfecționare în vederea obținerii unui loc de muncă, directorul adjunct al instituției a precizat că în luna iunie au fost lansate nouă cursuri, între care cel de competențe antreprenoriale, de competențe informatice, de engleză și germană, lucrător în cultura plantelor etc. Acestea se desfăşoară în mai multe localități din județ și se bucură de interes din partea doritorilor de locuri de muncă. Din informațiile transmise de Téglás Ferenc reiese că 896 șomeri au participat la aceste cursuri, din care 112 s-au și angajat. „Avem pornite 55 de cursuri. De obicei, pornim aproximativ 50 de cursuri într-un an, dar datorită multitudinii de proiecte în care suntem implicați, a trecut jumătate de an și avem deja 55 de cursuri pornite, ceea ce arată că există interes pentru aceste cursuri, din partea persoanelor din județ, a precizat Téglás Ferenc, adăugând că în a doua parte a anului vor fi organizate și alte cursuri la care se pot înscrie persoanele din evidența AJOFM dornice de perfecționare profesională.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.