ACTUALITATE 20 mai 2016

Covăsneanul Orbán-Barra Gábor, vineri la „ Românii au talent ”

de Iulia Drăghici - Taraș | 360 vizualizări

După ce l-am văzut pe scena principală din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, depăşind recordul mondial de sărituri cu bicicleta pe o singură roată, vineri, Orbán-Barra Gábor revine în atenţia noastră, dar şi a întregii ţări.  A patra semifinală live a spectacolului „ Românii au talent ” îl aduce în faţa publicului pe sportivul de trial bike din Sfântu Gheorghe.

Acesta a trecut în preselecţii cu un Golden Buzz din partea lui Andi Moisescu, fapt care l-a propulsat direct în semifinala live, care va fi difuzată vineri, 20 aprilie. Voturile covăsnenilor l-ar putea trimite pe Orbán Gabi în finală şi i-ar putea oferi şansa de a câştiga marele premiu de 120.000 de euro.

„Orbán-Barra Gábor l-a convins pe Andi Moisescu în etapa preselecţiilor să apese butonul auriu pentru el şi să-l trimită direct în semifinale. Concurentul a prezentat atunci un moment de trial bike cu sărituri incredibile şi elemente care i-au ţinut pe toţi cu sufletul la gură. Are 27 de ani şi s-a născut în oraşul Sfântu Gheorghe. În copilărie, dacă nu era pe bicicletă, juca fotbal, baschet sau alerga împreună cu prietenii, sportul ocupându-i o mare parte din timp. A avut mai multe biciclete, dar niciuna nu a rezistat acrobaţiilor pe care le făcea. Aşa că, în anul 2000 părinţii au hotărât că are nevoie de o bicicletă mai bună. În momentul de faţă, sunt 10 ani de când practică acest sport şi are trei recorduri mondiale: la mersul cu spatele din elan şi două la sărituri pe o roată. Speră că va face acest sport toată viaţa şi că se va putea întreţine din asta”, scrie pe site-ul concursului, www.romaniiautalent.protv.ro.

Sportivul a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, după calificarea în semifinale, că participarea la „Românii au talent” reprezintă o posibilitate foarte bună de a promova atât sportul, cât şi pe el însuşi. „Îmi doresc să promovez acest sport pentru că la noi toată lumea crede că este numai un joc. Avem sportivi foarte buni în România. Eu le transmit mesajul să îşi urmeze visurile până la capăt şi să lupte pentru ele”, a spus acesta la începutul lunii aprilie.

Orbán Gabi a mai precizat: „Cred că în spatele oricărui talent stă foarte multă muncă. Eu simt bicicleta, dar dacă nu mă antrenez două sau trei zile, deja simt diferenţa. Talentul şi munca trebuie să fie întotdeauna împreună. Am mai auzit sportivi care spuneau că 70% este muncă şi doar 30% este talent. Pe undeva, cred că şi acest lucru este adevărat, dar va dura mai mult timp până să ajungi la performanţă. Din punctul meu de vedere, procentul este de 50% talent şi 50% muncă”.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 20 mai 2016
Mult succes!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.