ACTUALITATE 5 decembrie 2016

Covăsneanul Ignácz Szabolcs, finalist în cel mai mare concurs de fotografii realizate cu drona din China

de Iulia Drăghici - Taraș | 655 vizualizări

Ignácz Szabolcs, tânărul originar din judeţul Covasna, îşi completează palmaresul cu încă un succes răsunător: calificarea în runda finală a celui mai important concurs de fotografii realizate cu drona găzduit de China, „2016 China International Drone Photography Contest”. Ignácz Szabolcs devine astfel singurul din România, respectiv unul dintre cei patru europeni, calificat în runda finală a concursului.

Fotografiile, selectate de un juriu profesionist, vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii la Beijing. Mai mult decât atât, Ignácz Szabolcs are şanse duble să se afle printre marii câştigătorii ai concursului pentru că s-a calificat în runda finală la două categorii, atât foto, cât şi video, respectiv la domeniile Natură şi Creativ. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 15 decembrie. Marele premiu al concursului este o dronă, în valoare de circa 700 de euro, dar şi o excursie în China la ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc la Beijing.

În acest concurs s-au înscris în total circa 3.600 de fotografii şi clipuri, iar în această etapă a rundei finale au fost selectate doar 200 de fotografii şi 50 de clipuri, însă doar 17 imagini şi 3 clipuri realizate de concurenţi din străinătate, printre care s-au aflat şi cele ale lui Ignácz Szabolcs.

„Sunt în primul rând împlinit şi mă bucur că pot să reprezint atât judeţul Covasna, cât şi ţara noastră, arătând prin poze şi clipuri frumuseţile ţării. Anul ăsta am avut o colecţie de poze superbe, eram sigur că am şanse să mă calific în finală”, ne-a declarat acesta.

Ignacz Szabolcs-concurs foto drona (2)În luna iulie a.c., Szabi Ignácz a fost câştigătorul locului II la categoria Natură/Viaţă sălbatică în cadrul celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Fotografii realizate cu Drone (International Drone Photography Contest). Acest premiu i-a adus nu doar echipamente în valoare de 630 de euro, ci şi publicarea fotografiei câştigătoare în revista National Geographic din Franţa, dar şi pe site-ul publicaţiei de prestigiu. Anul trecut, covăsneanul a câştigat premiul I la un concurs organizat pe portalul SkyPixel, care i-a adus o dronă în valoare de 3.000 de euro. Mai mult, în anii trecuţi, fotografiile realizate de Ignácz Szabolcs au fost expuse în galerii de artă din Los Angeles, Hong Kong, Berlin sau San Francisco.

Seria de reuşite marcate de covăsnean e departe de a se fi încheiat. În decembrie, una din lucrările lui Ignácz Szabolcs va fi publicată în revista Times, într-un articol care conţine cele mai frumoase fotografii realizate cu drona în 2016.

„Pentru mine visul s-a transformat în pasiune, o pasiune care reflectă realitatea prin intermediul pozelor şi din care am ajuns să îmi câştig existenţa”, ne-a mai spus Ignácz Szabolcs.

Cât despre ce înseamnă de fapt lucrul cu drona, acesta ne-a explicat: „Drona trebuie înmatriculată, indiferent de tipul sau de greutatea sa. În plus, trebuie să ceri autorizaţie pentru fiecare zbor (ridicarea dronei), indiferent de înălţime. Pentru restul, ai nevoie de multe exerciţii şi creativitate”.

Succesul în acest domeniu, spune el, vine doar prin multă muncă, originalitate, implicare şi talent. „E multă muncă în spate. Cred că e important ca la astfel de competiţii să concurezi cu cât mai multe poze, în diferite categorii. Pot să mai spun că e la fel de important să fii activ şi să ai un portofoliu cu poze reuşite, iar ca o poză să fie reuşită trebuie să surprinzi atât momente, cât şi perspective deosebite ale unui subiect. Eu spun că în acest domeniu îţi trebuie şi puţin talent, pentru că toate pozele sunt editate, în ceea ce priveşte contrastul, culorile şi aşa mai departe. Sigur că tot timpul trebuie să te gândeşti să prinzi un moment unic, nemaivăzut”, a punctat Szabi Ignácz.

Până în 15 decembrie, când se vor afişa rezultatele finale la concursul internaţional din China, puteţi viziona videoclipul finalist, White Transylvania, pe pagina de YouTube a lui Szabolcs Ignácz.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.