ACTUALITATE 10 iulie 2019

Covăsnean, victima unui hoț luat la „ocazie”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2412 vizualizări

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Cam așa s-ar putea descrie întâmplarea trăită de un șofer covăsnean, în vârstă de 57 de ani. Acesta a căzut victima unui hoț, pe care l-a luat la „ocazie”, în seara de 6 iulie, în drumul său, de la Întorsura Buzăului către Buzău. Prejudiciul s-a ridicat la 3.800 de lei. 

Ajuns în Buzău, pe Șoseaua Nordului din municipiu, șoferul a oprit mașina la o benzinărie și a coborât să alimenteze. Hoțul a profitat de moment şi i-a furat  portofelul, mai multe acte şi carduri bancare pe care le lăsase într-o borsetă în autoturism. 

Cel bănuit de faptă a fost identificat și reținut la scurt timp de polițiștii buzoieni. E vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani din Piatra Neamț. 

„Prejudiciul, estimat la 3.800 de lei, a fost recuperat integral de poliţiştii buzoieni şi predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului”, arată IPJ Buzău.

Pentru a se evita asemenea situații, polițiștii vin și cu o serie de sfaturi utile pentru șoferi: „fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul; nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii; autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofon, genţi, borsete, aparate foto, etc.); când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia; dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.